Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Radek Duda u soudu

30.06.2011 8:22

Ve středu 29. června začal karlovarský soud řešit napadení důchodce na přechodu, které měl mít na svědomí právě hokejista, v současné době Indiánů, Radek Duda.

Radek Duda v Plzni

Napadení seniora na přechodu pro chodce hokejistou Radkem Dudou začal ve středu 29. června řešit soud v Karlových Varech. Tam také v lednu k incidentu došlo. Výpovědi obou stran se ale u soudu značně lišily.

Dudova verze se poněkud od napadeného 63letého seniora lišila. Radek Duda na svou obhajobu řekl, že senior mu před auto skočil sám poté, co mu pokynul, aby s vozem jel dál. Duda měl seniora jen v sebeobraně chytit za ruce a pak štípnout do tváře. Je zcela evidentní, že kdyby byl důchodce napaden tak, jak říká, byl by po zásahu silného hokejisty vypadal jinak. Na druhou stranu ale Duda je známým výtržníkem a s napadeními už má své zkušenosti stejně jako s následky za ně. Duda také uvedl, že z napadeného cítil alkohol a cigarety.

Naproti tomu napadený senior tvrdil, že šlo o brutální útok. Duda prý do něj bušil pěstmi a nadával. Nevyloučil ale, že se mohl rukama dotknout Dudova luxusního BMW. Také tvrdil, že mu život zachránili svědci a popřel alkohol a kouření. Podle svých slov nekouří a nepije ze zdravotních důvodů.

Další výslechy svědků proběhnou v poslední dekádě srpna. Důležitý bude výsledek také pro plzeňské Indiány, kde by v nadcházející sezoně měl Duda hrát.

foto: HC Plzeň 1929

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT