Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Mraky o víkendu vystřídá sluníčko! Mírné oteplení vydrží i na začátku příštího týdne

20.09.2013 7:01

Během víkendu se počasí po delší době přece jen umoudří a od neděle bychom si alespoň na pár dnů mohli užít polojasné oblohy a teplot až okolo 18 stupňů. Zlepšení by mělo vydržet i po víkendu.

QAP_foto nebe

Vyhlídky na nadcházející víkend jsou z pohledu meteorologů poměrně slibné a počasí by tak mohlo přát třeba výletům nebo venkovním akcím. Už během soboty se začne počasí vylepšovat a mírné oteplení i slunečno by mělo vydržet také po víkendu. O víkendu se ale už můžou objevit přízemní mrazíky.

Ještě během soboty bude většinou oblačno, ale v průběhu odpoledne a podvečera už by mraků mělo zbývat. "Příliv chladnějšího a vlhčího vzduchu od severozápadu bude slábnout a postupně počasí u nás začne ovlivňovat tlaková výše, která postoupí ze západní do střední Evropy," informuje ČHMÚ.

Sobota bude ve znamení oblačné oblohy a počítat musíme také s přeháňkami, které ale budou postupně během dne slábnout a k večeru pak dojde i k ubývání oblačnosti. Teploty se během odpoledne dostanou nejvýš na 16 stupňů. Už v neděli se dočkáme oblačné nebo i polojasné oblohy s nejvyššími teplotami okolo 17 stupňů. Právě v neděli nad ránem se ale můžou místy objevit přízemní mrazíky, protože noční teploty budou klesat až ke třem stupňům.

Mírné oteplení vydrží. Začátek příštího týdne bude ve znamení slunečné oblohy a teplot až okolo 22 stupňů!

Během pondělí nás čeká většinou polojasno nebo dokonce skoro jasno, po ránu se místy budou objevovat mlhy a odpolední teploty se dostanou až na 19 stupňů.

Předpověď na další dny příštího týdne pak slibuje dokonce ještě vyšší teploty. "Vyhlídka počasí od úterý do pátku: Zpočátku jasno až polojasno a ráno místy mlhy. Postupně většinou oblačno a místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 9 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 17 až 22 °C, postupně 12 až 17 °C," předpovídá Český hydrometeorologický ústav.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte