Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do Techmanie přijede Formule 1

31.05.2014 10:00

Do Techmanie přijíždí Formule 1, a to ve velkém stylu! O tomto víkendu probíhá v plzeňském science centru mistrovství České republiky soutěže F1 na školách.

Z_finále_2013

Dva dny plné modelářského závodění, které završí vyhlášení národního vítěze v neděli 1. června v 17:00 hodin. Přesně tak bude vypadat víkend v Techmanii, kde probíhá mistrovství České republiky soutěže F1 na školách.

Formule 1 ve školách je jedinečná, celosvětově vzdělávací soutěž, určena pro týmy studentů středních škol ve věku od  15 – 19 let. Studenti mají za úkol navrhnout, zkonstruovat, otestovat, vyrobit a závodit s vlastním modelem formule 1, který je poháněn CO2.

"Do plzeňského science centra se již potřetí za sebou vrací napínavý závod o hlavní cenu středoškolské modelářské a marketingové soutěže. Třináct nejlepších týmů, které se probojovaly až do celostátního finále, předvedou své modely závodních autíček. Hodnotit se bude nejen rychlost jejich závodních strojů, ale také jejich konstrukční dokonalost, vhodně zvolená marketingová strategie," vysvětluje vedoucí návštěvnického servisu Techmanie Andrea Pekárová.

V hlavní budově science centra bude možné se po oba dva dny průběžně do závodů zapojovat a prohlížet si závodní bosy. Návštěvníci se navíc mohou setkat s Davidem Vršeckým, dvojnásobným mistrem Evropy tahačů z let 2008 a 2009. Ten bude mít ve science centru autogramiádu v neděli 1. června od 15.00 hodin.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT