Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Noční teploty už budou klesat hodně nízko! Nová týdenní předpověď do 3.října

26.09.2013 7:07

Meteorologové upřesnili předpověď na nadcházející dny a podle nové týdenní předpovědi, která platí od čtvrtka 26.září, už se bude hodně ochlazovat hlavně v noci. Postupně budou teploty klesat jen na 1 stupeň nad nulou.

Nebe QAp foto

Meteorologové vydali novou týdenní předpověď, která platí od 26.září do 3.října, a podle ní už bychom se měli dočkat především přízemních mrazíků. Teploty v noci budou postupně klesat až na 1 stupeň nad nulu. Noční teploty se budou od pátku už pohybovat jen mezi 5 a 1 stupněm nad nulou.

"Ve čtvrtek zvlněné frontální rozhraní postoupí přes naše území k jihu a nad naše území pronikne od severu studený vzduch. V něm se začne od severozápadu rozšiřovat výběžek vyššího tlaku. Na začátku týdne výběžek vysokého tlaku přechodně zeslábne a počasí na našem území ovlivní mělká tlaková níže postupující přes Balkánský poloostrov k východu. Za ní se k nám opět rozšíří tlaková výše se středem nad Skandinávií," informuje ČHMÚ.

během čtvrtka nás čeká oblačno, od severu přechodně až zataženo a na většině území občas déšť nebo přeháňky, které by měly ustávat k večeru. teploty se během čtvrtka dostanou na 16 °C.

Od pátku už ale budou noci hodně chladné. V pátek bude sice přes den skoro jasno až polojasno, přechodně i oblačno a teploty se dostanou nejvýš na 16 stupňů. V noci už nás čekají teploty jen mezi 5 a 1 stupněm a podle meteorologů už se začnou objevovat přízemní mrazíky. 

Víkend byl měl přinést opět sluníčko.  V sobotu i v neděli nás úodle nové předpovědi čeká jasno až polojasno, na Šumavě by mohlo být až oblačno a odpolední teploty se v sobotu i v neděli dostanou znovu až na 18 stupňů. Noční teploty se ale budou dál pohybovat jen v rozmezí 5 a 1 stupně a přízemní mrazíky nás opět neminou.

"Skoro jasno až polojasno. Na počátku období od jihozápadu přechodně oblačno až zataženo a místy déšť. Ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 9 až 4 °C, postupně 5 až 1 °C a místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 13 až 18 °C," tak zní předpověď meteorologů pro období od pondělí do čtvrtka příštího týdne.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství