14.05.2025 15:28
14.05.2025 14:41
Plzeň ožije středověkem! Historické slavnosti vtáhnou návštěvníky mezi rytíře
14.05.2025 8:35
Pozor na klíšťata! Na většině Plzeňského kraje jsou mimořádně aktivní
Nefiltrovaný Gambrinus se bude čepovat jen do 20. června!
Pouze do 20. června mají příznivci piva Gambrinus ochutnat ve vybraných restauracích a pivnicích v ČR nefiltrovaný ležák! Časově omezenou nabídku můžete využít i v Plzeňském kraji! Pivo začali slavnostně čepovat členové kapely Tři sestry!
Nefiltrovaný ležák Gambrinus teď může potěšit i jazýčky ´obyčejných´ lidí. Běžně se totiž toto pivo v restaurací a pivnicích nečepuje, ochutnávají je jen vzácné návštěvy přímo v pivovaru Gambrinus. Ten se ale nyní rozhodl po omezenou dobu čepovat nefiltrovaný ležák Gambrinus ve více než 250 restauracích v ČR!
Gambrinus nefiltrovaný ležák jen tak neochutnáte! "Od založení pivovaru Gambrinus v Plzni v roce 1869 bylo zvykem pohostit vzácné návštěvy nefiltrovaným pivem Gambrinus. Sládci přinesli pivo přímo ze sklepů pivovaru v osmilitrových džbánech a nalévali jej návštěvníkům v místnosti zvané ´pijárna´," uvedl PR manažer pivovaru Vladimír Jurina a dodal: "Toto zlatavé pivo s typicky kvasničným zákalem bez jakýchkoliv rušivých tónů se od tradičního piva v mnohém liší. Obsahuje až jeden milion živých kvasničných buněk na jeden mililitr piva, takže v jednom pivu je až pět set milionů kvasinek. Je také charakteristické obsahem většího množství vitaminů skupiny B, než klasická piva."
"Při pečlivějším doušku je v nefiltrovaném ležáku cítit znatelná vůně čerstvých pivovarských kvasinek a jeho vůně je dokonale sladěná se sladovým aroma. Obsahuje hořké chmelové látky, které dělají jeho chuť jadrnější a plnější," popsal smyslový zážitek z piva Jan Hlaváček, vrchní sládek pivovaru Gambrinus, a dodal, že filtrovat, tedy odstraňovat látky zakalující pivo, se začalo ve druhé polovině 19. století, aby se pivo nekazilo a mohlo se přepravovat na větší vzdálenosti.
"Jsme rádi, že díky pokroku v technologiích můžeme nyní našim zákazníkům nabídnout nefiltrovaný ležák Gambrinus přímo v jejich hospodě. Věříme, že tato nabídka konzumenty nadchne," uvedl Martin Rosička, Senior Brand Manager značky Gambrinus a dodal, že nefiltrované nepasterované pivo je velmi náročné na zacházení a skladování, proto není logisticky možné jej běžně nabízet. "A proto je také toto pivo možné ochutnat pouze ve vybraných hospodách, které splní náročná kritéria péče o pivo z hlediska skladování a sanitace."
Kde se bude nefiltrovaný ležák Gambrinus čepovat?
Pivnice Běšiny, Hostinec Na nádraží Blovice, Hostinec Borovy, Restaurace U Kocoura Domažlice, Restaurace Apollo Druztová, Tip-sport Holýšov, Restaurace Český lev Horní Bříza, Pohostinství U Hánů Hrádek u Sušice, Sportovní klub Sokolovna Kařez, Country restaurace 1 Beňovy, v Klatovech v Restauraci U parku a v rest. Poprda, Restaurace Na radnici Kolinec, Pohostinství Ledce, Restaurace Pod kaštanem Mýto, v Plzni: Krize Bar, Restaurace U Kostků, Restaurace V podlesí, Hostinec U Havránků, Café Bar Lesní, Pivnice Pannini, Alfa Restaurace, Restaurace U dvou ševců, Pivní bar Pionýr, Sport bar Májovka, Restaurace Slavia, Sport bar Astra, Pivnice Sladovnická, Sedmý nebe Morávka, Kulturní dům JAS, Restaurace U Václava Rokycany, U Votterů Spálené Poříčí, Restaurace Český dvůr Starý Plzenec, Daytona Tip sport bar Stod, Pizza Music bar Zámecká Šťáhlavy, Modrý klokan Štěnovice, Restaurace Na schůdkách Tlučná, Restaurace Lesanka Třemošná a Restaurace Na růžku Žichovice.