Nefiltrovaný Gambrinus se bude čepovat jen do 20. června!

26.05.2011 17:55

Pouze do 20. června mají příznivci piva Gambrinus ochutnat ve vybraných restauracích a pivnicích v ČR nefiltrovaný ležák! Časově omezenou nabídku můžete využít i v Plzeňském kraji! Pivo začali slavnostně čepovat členové kapely Tři sestry!

foto-1
foto-1foto-2foto-3

Nefiltrovaný ležák Gambrinus teď může potěšit i jazýčky ´obyčejných´ lidí. Běžně se totiž toto pivo v restaurací a pivnicích nečepuje, ochutnávají je jen vzácné návštěvy přímo v pivovaru Gambrinus. Ten se ale nyní rozhodl po omezenou dobu čepovat nefiltrovaný ležák Gambrinus ve více než 250 restauracích v ČR!

 Gambrinus nefiltrovaný ležák jen tak neochutnáte! "Od založení pivovaru Gambrinus v Plzni v roce 1869 bylo zvykem pohostit vzácné návštěvy nefiltrovaným pivem Gambrinus. Sládci přinesli pivo přímo ze sklepů pivovaru v osmilitrových džbánech a nalévali jej návštěvníkům v místnosti zvané ´pijárna´," uvedl PR manažer pivovaru Vladimír Jurina a dodal: "Toto zlatavé pivo s typicky kvasničným zákalem bez jakýchkoliv rušivých tónů se od tradičního piva v mnohém liší. Obsahuje až jeden milion živých kvasničných buněk na jeden mililitr piva, takže v jednom pivu je až pět set milionů kvasinek. Je také charakteristické obsahem většího množství vitaminů skupiny B, než klasická piva."

"Při pečlivějším doušku je v nefiltrovaném ležáku cítit znatelná vůně čerstvých pivovarských kvasinek a jeho vůně je dokonale sladěná se sladovým aroma. Obsahuje hořké chmelové látky, které dělají jeho chuť jadrnější a plnější,"  popsal smyslový zážitek z piva Jan Hlaváček, vrchní sládek pivovaru Gambrinus, a dodal, že filtrovat, tedy odstraňovat látky zakalující pivo, se začalo ve druhé polovině 19. století, aby se pivo nekazilo a mohlo se přepravovat na větší vzdálenosti.

"Jsme rádi, že díky pokroku v technologiích můžeme nyní našim zákazníkům nabídnout nefiltrovaný ležák Gambrinus přímo v jejich hospodě. Věříme, že tato nabídka konzumenty nadchne," uvedl Martin Rosička, Senior Brand Manager značky Gambrinus a dodal, že nefiltrované nepasterované pivo je velmi náročné na zacházení a skladování, proto není logisticky možné jej běžně nabízet. "A proto je také toto pivo možné ochutnat pouze ve vybraných hospodách, které splní náročná kritéria péče o pivo z hlediska skladování a sanitace."

Kde se bude nefiltrovaný ležák Gambrinus čepovat?

Pivnice Běšiny, Hostinec Na nádraží Blovice, Hostinec Borovy, Restaurace U Kocoura Domažlice, Restaurace Apollo Druztová, Tip-sport Holýšov, Restaurace Český lev Horní Bříza, Pohostinství U Hánů Hrádek u Sušice, Sportovní klub Sokolovna Kařez, Country restaurace 1 Beňovyv Klatovech v Restauraci U parku a v rest. Poprda, Restaurace Na radnici Kolinec, Pohostinství Ledce, Restaurace Pod kaštanem Mýto, v Plzni: Krize Bar, Restaurace U Kostků, Restaurace V podlesí, Hostinec U Havránků, Café Bar Lesní, Pivnice Pannini, Alfa Restaurace, Restaurace U dvou ševců, Pivní bar Pionýr, Sport bar Májovka, Restaurace Slavia, Sport bar Astra, Pivnice Sladovnická, Sedmý nebe Morávka, Kulturní dům JAS, Restaurace U Václava Rokycany, U Votterů Spálené Poříčí, Restaurace Český dvůr Starý Plzenec, Daytona Tip sport bar Stod, Pizza Music bar Zámecká Šťáhlavy, Modrý klokan Štěnovice, Restaurace Na schůdkách Tlučná, Restaurace Lesanka Třemošná a Restaurace Na růžku Žichovice.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Enyaq Enyaq coupé