QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Pozor na změnu času!

27.10.2018 12:21

V noci ze soboty na neděli opět dochází ke změně času. Ve 3 hodiny ráno se budou hodiny přeřizovat o 60 minut zpátky. Je to poslední změna na "zimní čas"?

DSC02803

V noci ze soboty 27. října na neděli 28. října se po několika měsících opět změní čas. Ze středoevropského letního času se změní opět na středoevropský čas, velmi často označovaný jako "zimní čas".

Ve 3 hodiny středoevropského letního času se hodiny přesunou na 2. hodinu středoevropského času. Letní čas platí ve všech evropských státech, výjimkou je Island, Rusko, Bělorusko, část Grónska a také norských ostrovů Jan Mayen a Špicberky.

Přechody na letní i zimní čas někteří lidé velmi špatně snáší. Týká se to především chronicky nemocných lidí, seniorů, ale také třeba malých dětí. To, co lidem obecně nejvíc vadí, je fakt, že se od neděle vlivem posunu času začne dřív stmívat. Pokračovat to bude až do 21. prosince, na kdy připadá první zimní den. Následně už se to bude opět vyrovnávat až do jarní rovnodennosti.

Momentálně je navíc dost možné, že na zimní čas si budeme zvykat naposledy. V poslední evropské anketě se vyslovilo 84 % respondentů pro zrušení střídání času. Evropská komise proto odeslala do Evropského parlamentu a Rady návrh na zrušení zimního času. V budoucnu bychom tak mohli mít jen letní čas.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24