Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Plzeň porazila Spartu 2:0 a je v první desítce extraligy!

18.01.2011 17:18

V úterý 18. ledna pokračovala hokejová extraliga 42. kolem, ve kterém plzeňští hokejisté doma přivítali pražskou Spartu. Hrdinou utkání se stal Radek Duda, který do soupeřovi branky poslal puk dvakrát.

DSCN3110
DSCN3109DSCN3110DSCN3111DSCN3112

HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

Hokejová extraliga pokračovala v úterý 18. ledna 42. kolem. HC Plzeň 1929 přivítala doma na ledové ploše ČEZ Arény HC Spartu Praha.

Hned první třetina přinesla plzeňským fanouškům obrovskou radost. Ve 2. minutě dostal Indiány do vedení 1:0 Radek Duda, který se znovu gólem blýskl ještě před koncem první třetiny. Do šaten tak domácí odcházeli a vedli 2:0.

Druhá třetina byla ostrá! Sparta nedokázala, ani v přesilovce 5 na 3, překonat domácího brankáře Horčičku a tak se do šaten po dvou třetinách odcházelo za stejného stavu.

Další gól nepřinesla ani závěrečná třetina, což ovšem domácím nemuselo vůbec vadit. Díky dvěma brankám Dudy si Plzeň opět připsala tři body (šesté vítězství v řadě po sobě), a to ji v extraligové tabulce posunulo na desáté místo, které jí zaručuje účast v předkolech play off!

Asistent trenéra Plzně Milan Razým po zápase řekl: "Pro nás to jsou nesmírně cenné body. Nám se konečně povedl úvod utkání, dali jsme gól v druhé minutě a v závěru první třetiny přidali druhý. Dá se říct, že o tom utkání se rozhodlo v první třetině, škoda že Radek Duda nedal ve druhé třetině ten samostaný nájezd. Myslím si, že po tom dnešním výkonu by si to zasloužil."

Radek Duda na otázku, jak si užíval závěrečné skandování díváků, odpověděl: "Můžu vám říct, že za svou profesionální kariéru jsme nic podobného nezažil. To jsou momenty, na které člověk asi do smrti nezapomene a co mu tam zůstane do konce života. Moc si toho vážim a cením. Je to zadostiučinění práce, kterou tady člověk odvádí a říkám: Plzeň je hokejové město. Pamatuju si první okamžik, když jsme sem přišel. Dá se říct, že Plzeň mi do toho velkého hokeje přivedla a k tomu já mám velký respekt. Nepovažuju se za Plzeňáka, aby si někdo nemyslel, že jsem Plzeňák. Ale Plzeň mi dala šanci se do toho velkýho hokeje podívat a já si toho nesmírně vážím. A já říkám, že čím víc týmů bude hrát o to desáté postupové místo, tím líp pro nás, pro lidi a pro extraligu. Tím víc budou hrát nervy, protože se nebude jednat jen o ty dva mančafty. Měl jsme tam dnes šanci na hattrick, ale to bych nesměl mít dřevěný ruce. Moc jsem to uspěchal. Já jsme tam viděl místo na lapačce a věřil jsem, že to tam trefím, ale vystřelil jsem moc brzo. Špatně jsem si ho připravil."

Jeho týmový kolega, útočník Tomáš Vlasák dodal: "Tak zatím ty tři body nic neznamenají, je tady ještě deset kol. Až ty ukážou, jestli se tam udržíme nebo ne. Zatím to neřešíme a i trenér nás nabádá, abychom zůstali nohama na zemi. Jsou tam na to poslední postupové místo čtyři mužstva, takže to bude o nervech, zkušenostech, o srdíčku a o štěstíčku. Všechny tyhle věci budou rozhodovat."

Trenér Sparty Miloslav Hořava prohlásil, že úterní zápas byl hlavně o dravosti. "My jsme nebyli vůbec důrazný, nedrali jsme se do brány a do toho prostoru, kde se nejvíc dávají góly. Domácí hráli výborně, do ničeho nás nepouštěli. My jsme se málo prosazovali, což se nám v minulých zápasech dařilo a dnes nás tam soupeř nepouštěl."

Připomeňme si průběh utkání: 

1:20 první branku zápasu dává po samostatné akci R. Duda, když několikrát zakličkoval za bránou, protlačil se před branku a jednou rukou zavěsil

1:32 vyloučen hráč Plzně M. Heřman na 5 + do konce utkání za faul kolenem

5:46 vzájemně vyloučeni V. Benák (Plzeň) a R. Smoleňák (Sparta) na 2 minuty za hrubost

15:51 vyloučen hráč Sparty D. O´Brien na 2 minuty za podražení

19:00 Druhou branku domácích dává R. Duda, když dorazil do prázdné branky střelu M. Dvořáka

22:26 vyloučen hráč domácích T. Pitule na 2 minuty za podražení

24:07  vyloučen hráč domácích R. Duda na 2 minuty za vysokou hůl

26:24 R. Duda v samostatném nájezdu, bohužel nedal

27:04 T. Pitule netrefil prázdnou sparťanskou branku. Plzeň tlačí

29:27  vyloučen hráč domácích T. Frolo na 2 minuty za podražení

30:48  vyloučen hráč domácích J. Hanzlík na 2 minuty za zdržování hry, Sparta hraje přesilovku 5 na 3

34:29 vyloučen hráč hostí M. Broš na 2 minuty za podražení

37:11 vyloučen hráč hostí D. O´Brien na 2 minuty za hrubost

Ve druhé třetině se nám obraz hry moc nezměnil. Přibylo pát tvrdých střetů, ale bez gólového efektu. Zatím je to bitva na ostří nože. Dnes se obrazně řečeno hraje o 6 bodů a v nasazní hry je to vidět.

44:54 vyloučen hráč hostí J. Hanzlík na 2 minuty za nedovolené bránění

dnešní utkání sleduje 7913 diváků

52:02 vyloučen hráč domácích J. Jeřábek na 2 minuty za nedovolené bránění

56:09 vyloučen hráč hostí J. Hanzlík na 2 minuty za nedovolené bránění

Plzeň dnes na svém ledě vydřela vítězství na Spartou 2:0 a díky prohře Litvínova s Brnem se dostala do desítky zaručující předkolo play off. Sparta se probudila až v posledních deseti minutách, kdy se jí podařilo dostat Indiány pod tlak, ale bez gólového efektu. Plzeň dnes porazila Spartu na svém ledě 2:0

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství