Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Celá rodina skončila v nemocnici po otravě oxidem uhelnatým!

19.11.2013 8:59     19.11.2013 10:00

Záchranka musela v pondělí večer převézt do nemocnice hned čtyři lidi, kteří se v bytě na sídlišti v obci Vlkýš přiotrávili oxidem uhelnatým. Na Domažlicku se zase lidé nadýchali kouře při požáru v rodinném domě!

Tlumačov1

Únik plynu museli v pondělí večer řešit hasiči s plynárnami i záchrankou v obci Vlkýš na severním Plzeňsku. Nakonec sanitka do nemocnice převézla 4 lidi s podezřením na otravu oxidem uhelnatým. Záchranka pak vyjížděla krátce před půlnocí i k požáru na Domažlicku. Také tam se nadýchali lidé, tentokrát kouře při požáru v rodinném domě.

Poměrně klasický zásah kvůli úniku plynu v koupelně domu v obci Vlkýš na Plzeňsku vzburcoval hasiče z Nýřan v pondělí večer. Tentokrát se ovšem závada na karmě neobjevila. "V obci Vlkýš Zdravotnická záchranná služba odvezla do nemocnice 4 osoby s
podezřením na otravu oxiden hličitým. Jednotka Hasičského záchranného sboru Nýřany v koupelně pomocí detekčních přístrojů naměřila vysoké koncentrace nebezpečného plynu. Závadu na karmě nezjistila. Místo si převzala plynárenská pohotovost,"
popsala zásah mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

"Z místa jsme odváželi skutečně všechny čtyři lidi ve středně těžkém stavu do nemocnice. Potvrdila se u nich otrava oxidem uhelnatým," potvrdil QAPu mluvčí záchranky Václav Ondra.

V nemocnici tak skončila komplet čtyřčlenná rodina i s dcerami ve věku 10 a 6 let.

Totálně zdevastovaná kuchyň od vzníceného oleje! Další bleskový zásah mají na kontě hasiči na Domažlicku.

Asistenci záchranky si vyžádal také zásah o několik hodin později na Domažlicku. V Bezděkove hořelo v rodinném domě krátce před půlnocí. "Jednotka Hasičského záchranného sboru Domažlice vyjela na Bezděkovské Předměstí k požáru kuchyňské linky v rodinném domě. Na místě hasiči zjistili, že od vzníceného oleje na pánvičce ohořela skříň nad sporákem a lednička, ostatní vybavení místnosti poškodil kouř (poz.red.: viz foto v galerii). Škody budou stanoveny až po dohodě s majitelem," popisuje mluvčí hasičů.

"Požár z větší části uhasili uživatelé domu před příjezdem jednotky. Hasiči požár dohasili pomocí minimálního množství vody z vysokotlakého proudu, termovizní kamerou nezjistili žádná skrytá ohniska. V době příjezdu se před domem nacházel jeden z uživatelů domu, ze zakouřených prostor museli hasiči vyvést osoby dvě. Všechny tři osoby se nadýchaly zplodin hoření. Velitel
zásahu na místo povolal ZZS. Po ošetření zůstaly osoby na místě, převoz do zdravotnického zařízení nebyl potřeba,"
dodává Pavla Jakoubková.

FOTO: ilustrační, HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství