Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Prodejce nekvalitních potravin budete moci najít na internetu

22.04.2012 15:38

Ministerstvo zemědělství dohlédne na nekalé praktiky obchodních řetězců. Seznam prodejců nekvalitních potravin budete moci najít na internetu ještě letos.

Ministerstvo zemědělství přišlo s myšlenkou zveřejňovat na internetu seznamy prodejců, u nichž se objevily nedostatky v kvalitě potravin. S realizací této myšlenky by se mělo začít ještě v letošním roce.

Oznámil to ministr Petr Bendl v pátek 20. dubna na jednání výrobců potravin, dodavatelů, provozovatelů obchodních řetězců a kontrolního orgánu.

Současně ministr upozornil na nutnost zvýšení interní kontroly ze strany obchodních řetězců a důsledného trestání zaměstnanců v případě pochybení.

Výsledky kontrol zneklidňují také ředitele Státní zemědělské a potravinářské inspekce Martina Klanicu, který upozorňuje na časté klamání spotřebitelů a nekalé praktiky v obchodní síti.

Kromě nepoctivých prodejců chce ale ministerstvo zveřejňovat i seznam obchodníků prodávajících kvalitní potraviny s označením Klasa, regionální potraviny či potravinářské výrobky, které získaly označení země původu.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství