QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Práce na opravě silnice ve Vysoké Libyni jsou v plném proudu - FOTKY

06.05.2024 17:48

Po zimní přestávce se s v březnu začalo zase naplno pracovat na opravě silnice I/27 ve Vysoké Libyni a jejím bezprostředním okolí. Práce probíhají za úplné uzavírky.

Vysoká Libyně_rekonstrukce_0524_ŘSD (2)
Vysoká Libyně_rekonstrukce_0524_ŘSD (2)Vysoká Libyně_rekonstrukce_0524_ŘSD (1)Vysoká Libyně_rekonstrukce_0524_ŘSD (3)Vysoká Libyně_rekonstrukce_0524_ŘSD (4)

V úseku dlouhém necelé čtyři kilometry už stavební práce probíhaly v průběhu minulého roku. Komunikace projde prakticky kompletní rekonstrukcí.

Po dokončení opravy, které je plánované na druhou polovinu července, bude na území Libyně nový zpomalovací ostrůvek na vjezdu do obce ve směru od Jesenice, upravené autobusové zastávky, nové chodníky, nástupiště, parkovací stání a místo pro přecházení včetně ochranného ostrůvku.

Rekonstrukce je v plném proudu. „Rekonstrukce vodovodu už je z části hotová a práce nyní mimo jiné probíhají například na pokládce silničních obrub,“ uvedl aktuálně mluvčí ŘSD.

„Vše probíhá za úplné uzavírky komunikace, která by měla platit do druhé pol. července,“ dodal mluvčí ŘSD.

Veškerá doprava je od Kralovic vedena po objízdné trase po silnicích II/229, II/227 a I/6 přes Kožlany, Rakovník, Kněževes a Hořovičky.

Foto ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT