Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Řidiči, pozor! Silnice v Plzeňském kraji ovládnou policejní kontroly!

30.08.2019 12:54

Silnice v Plzeňském kraji budou v příštích dnech pod intenzivním policejním dohledem. Policie spouští speciální opatření kvůli konci prázdnin. Zaměří se i na dálnici D5!

IMG_5774

Konec prázdnin je tradičně na silnicích v regionu spojený s hustým provozem a zároveň také dopravně bezpečnostními akcemi. Silnice v Plzeňském kraji tak budou v příštích dnech doslova v obležení policejních hlídek.

"O nadcházejícím víkendu, kdy se řada lidí vrací zpět z dovolených, bude zvýšen výkon služby a realizována celá řada dopravně bezpečnostních akcí. Desítky policistů ze služby dopravní i pořádkové policie budou dohlížet na nejzatíženějších silnicích v našem regionu a dálnici D5 zejména na dodržování stanovené rychlosti jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technický stav motorových vozidel a dodržování obecně platných ustanovení zákona číslo 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích," říká mluvčí policie Markéta Fialová.

Speciální opatření je připravené kvůli omezení v tunelu Valík na dálničním obchvatu Plzně. "V souvislosti s omezením provozu v tunelu Valík, bude v neděli v odpoledních hodinách na 77 kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu připravena odtahová služba. V případě poruchy vozidla či nehody tak bude možné na nastalou situaci okamžitě reagovat a rychle zprůjezdnit komunikaci," dodává policejní mluvčí.

Víkendem ovšem kontroly rozhodně neskončí. Policie připravila dopravní akce i na příští týden, kdy začíná nový školní rok. Probíhat bude mimo jiné i preventivní akce "Zebra se za Tebe nerozhlédne". Policejní hlídky se budou soustředit hlavně na okolí škol a přechody pro chodce.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství