Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Na Šumavě v noci mrzlo, meteorologové dál očekávají chladná rána

02.09.2021 20:00

Počasí jako na houpačce. Poslední prázdninové dny byly deštivé a chladné, nezbytnou součástí výbavy většiny lidí byl deštník. Začátkem září jsou chladné noci, naopak dny jsou slunečné a teplé.

námraza1

Nejnižší teplota byla naměřena ve čtvrtek v brzkých ranních hodinách na Šumavě, na Březníku teploměry ukazovaly -1,6 °C. I následující noční teploty budou většinou pod 10 °C.

Naopak dny budou slunečné a teplé. Toto období meteorologové nazývají pozdní léto. Řada lidí si ale pozdní léto plete s babím létem.

Díky tlakové výši Gaya nás čeká období beze srážek s převážně slunečným rázem počasí, odpolední teploty se v nadcházejících dnech budou pohybovat v rozmezí od 20 do 25 °C.

V pátek bude jasno nebo skoro jasno, nejvyšší teploty 22 až 25 °C, na horách 18 až 21 °C. Slabý proměnlivý nebo západní vítr do 4 m/s.

V sobotu očekávají meteorologové opět jasno nebo skoro jasno, ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, nejvyšší denní 21 až 25 °C. Slabý proměnlivý nebo východní vítr 1 až 4 m/s.

V neděli bude počasí obdobné, jasno nebo skoro jasno, ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, nejvyšší denní 20 až 24 °C. Mírný východní vítr 2 až 5 m/s.

Začátkem dalšího pracovního týdne je předpověď podobná, meteorologové hlásí jasno až polojasno, ráno se mohou objevit ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, nejvyšší denní 19 až 23 °C. Slabý východní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Foto: ilustrační

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství