Velká sláva na Slovanech! Šeříkovka otevřela v novém - FOTKY

16.10.2015 7:02

Velký sál Šeříkovky se po rekonstrukci oficiálně otevřel. První velkou zkouškou nového odhlučnění bude koncert Horkýže Slíže. Podívejte se na aktuální fotky.

FOTO_QAP_CZ (21)
FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (4)FOTO_QAP_CZ (5)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (7)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (9)FOTO_QAP_CZ (10)FOTO_QAP_CZ (11)FOTO_QAP_CZ (12)FOTO_QAP_CZ (14)FOTO_QAP_CZ (15)FOTO_QAP_CZ (16)FOTO_QAP_CZ (17)FOTO_QAP_CZ (18)FOTO_QAP_CZ (19)FOTO_QAP_CZ (20)FOTO_QAP_CZ (21)FOTO_QAP_CZ (22)FOTO_QAP_CZ (23)FOTO_QAP_CZ (24)FOTO_QAP_CZ (25)FOTO_QAP_CZ (26)FOTO_QAP_CZ (27)FOTO_QAP_CZ (28)FOTO_QAP_CZ (29)FOTO_QAP_CZ (30)FOTO_QAP_CZ (31)FOTO_QAP_CZ (32)FOTO_QAP_CZ (33)FOTO_QAP_CZ (35)FOTO_QAP_CZ (37)FOTO_QAP_CZ (38)FOTO_QAP_CZ (39)FOTO_QAP_CZ (40)FOTO_QAP_CZ (41)FOTO_QAP_CZ (42)

Legendární Šeříkovka v Plzni na Slovanech vstupuje do své nové etapy. Po kompletní rekonstrukci se oficiálně otevřel velký sál, který teď pojme mnohem víc lidí. Sál navíc dostal nové odhlučnění a má výrazně lepší akustiku. Jako první to otestuje kapela Horkýže Slíže během pátečního koncertu.

Šeříkovka byla postavená v sedmdesátých letech minulého století. teprve po víc jak čtyřech desítkách let ale prochází obnovou. Po tom, co před dvěma lety proběhly rekonstrukce malého sálu a vnzikla nová pivnice i se sociálním zařízením, od letošního léta obsadili dělníci velký sál. Opravy za zhruba 10 a půl milionu probíhaly až do září letošního roku. V posledních týdnech pak došlo už jen na kosmetické úpravy. 

Cílem rozsáhlých oprav bylo hlavně navýšit kapacitu sálu. Plocha teď má 300 metrů čtverečních a přibyly i prostory galerie, předsálí a balkon, které mají okolo 200 metrů čtverečních. Nově je k dispozici i oddělený salón, který bude sloužit pro nejrůznější menší akce, ale i schůze a různá setkání. Od hlavního sálu je přitom odhlučněný. Právě na zvukové vlastnosti objektu se během rekonstrukce také myslelo. Sál má teď mnnohem lepší akustiku a díky odhlučnění už si oddychnou i obyvatelé okolních domů.

"Díky rekonstrukci se kapacitu sálu takřka zdvojnásobila. Namísto 230 lidí se nyní do sálu vejde až 500 návštěvníků, což je znatelný rozdíl. Šeříkovku budou moct využívat studneti na maturitní plesy, což bylo v minulosti z kapacitních důvodů problematické," říká místostarosta obvodu Jan Fluxa.

Opravy budou pokračovat i v dalších letech. Na zateplení a fasádu si Šeříkovka ještě počká...

Stavební práce v Šeříkovce ani zdaleka nekončí. "Určitě není konec. Teď bychom se chtěli věnovat také učínkujícím. Pokračovat bychom měli zázemím pro kapely, jen co seženeme peníze, ale je možné, že to proběhne už v příštím roce. Fasáda by samozřejmě také chtěla opravit, ta je fakt z jiného století, když se na to člověk podívá, ale zatím to necháváme asi až jako poslední akci," říká starosta obvodu Lumír Aschenbrenner.Postupnou úpravou by měly projít i šarny pro návštěvníky a zázemí pro správce.

Nově otevřený sál projde prvními skutečně zatežkávacími zkouškami v pátek 16. a v sobotu 17. října. Jako velký první akce, která otestuje i novou akustiku a odhlučnění, se chystá hned na pátek koncert kapely Horkýže Slíže. Zatímco předprodej vstupenek už byl ukončený, na místě budou ještě k mání. V sobotu se pak rozjede Kisspárty rádia Kiss Proton. Šeříkovka už má ale pořádně našlapaný i program na nadcházející měsíce. Veškeré podrobnosti o koncertech a jednotlivých akcích najdete na www.serikovka.cz.

FOTO: QAP.CZ

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT