Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Doosan Arenu čeká další stavební kolotoč. AKTUÁLNÍ FOTKY

26.05.2015 14:25

Rekonstrukce hlavní tribuny Doosan Areny v Plzni odstartuje ještě o letošních prázdninách, stejně jako stavba severní věže. Podívejte se na aktuální fotky i vizualizaci.

Doosan Arena_QAP_foto (20)
Doosan Arena_QAP_fotoDoosan Arena_QAP_foto (7)Doosan Arena_QAP_foto (8)Doosan Arena_QAP_foto (9)Doosan Arena_QAP_foto (10)Doosan Arena_QAP_foto (11)Doosan Arena_QAP_foto (12)Doosan Arena_QAP_foto (13)Doosan Arena_QAP_foto (15)Doosan Arena_QAP_foto (16)Doosan Arena_QAP_foto (17)Doosan Arena_QAP_foto (18)Doosan Arena_QAP_foto (19)Doosan Arena_QAP_foto (20)Doosan Arena_QAP_foto (21)Doosan Arena_QAP_foto (23)Doosan Arena_QAP_foto (24)Doosan Arena_QAP_foto (25)Doosan Arena_QAP_foto (26)Doosan Arena_QAP_foto (27)Doosan Arena_QAP_foto (28)Doosan Arena_QAP_foto (29)VizualizaceVizualizace (2)Vizualizace (3)Vizualizace (4)

Doosan Arena v Plzni má před sebou další pořádnou porci stavebního ruchu. Už během léta se rozjedou opravy hlavní tribuny, na které město vyčlenilo zhruba 45 milionů. Zároveň ale odstartuje i dlouho diskutovaná stavba dvou věží, kterou má na starosti klub. Hotovo by mělo být definitivně během příštího roku. Stavby budou přitom probíhat za plného provozu.

Opravy hlavní tribuny začnou v letních měsících. Předpokládá se, že naostro by se stavba mohla rozjet už během července. Celkem má město vyčleněno na práce okolo 45 milionů. "Naším záměrem je obnovit horní části tribuny, tedy upravit povrchy, vyměnit sedačky i zábradlí, zrekonstruovat stanoviště pro složky integrovaného záchranného systému, opravit ochoz hlavní tribuny směrem k parku,“ přiblížil technický náměstek primátora Pavel Šindelář s tím, že se zároveň rozšíří kapacita toalet. Zároveň tribunu z venkovního pohledu pokryjí lamely, které jsou i na zbylých částech stadionu. Areál tak dostane jednotný vzhled.

V současné době je hlavní tribuna tou, která už skutečně kvalitativně zbytku areálu neodpovídá již opraveným částem. Znát je to při bližším pohledu (viz fotogalerie). Rekonstrukce stadionu totiž probíhají postupně už od roku 2011 a vyšly na víc jak 400 milionů. Poslední novinkou byla stavba nového modulu stadinu, který byl nutný ro přístavbu věží. "Počítáme i se zateplením fasády včetně potřebné opravy balkonu ve druhém patře. Co se týká vnitřních prostor, bude rekonstruována rehabilitační část v prvním nadzemním podlaží, která nebyla součástí dosavadních přestaveb a je v původním stavu,“ pokračuje náměstek primátora.

Stavba bude probíhat za plného provozu. Utkání a progamu viktoriánů by se to ale dotknout nemělo. "Bude to náročné zejména ro tu stavební firmu, protože před každým zápasem budou muset staveniště uzavřít a po utkání zase otevřít," vysvětluje Pavel Šindelář.

V létě se rozeběhne také stavba dvou věží! První vyroste severní věž, kompletně bude hotovo na konci roku 2016...

V podstatě souběžně začnou vznikat také dlouho slibované a očekávané dvě věže. "Celkové náklady na stavbu obou věží podle plánovaných odhadů jsou až 90 milionů korun. Skutečná cena bude samozřejmě záležet na výsledku soutěže, která právě probíhá. Obálky by se měly otevírat v červnu a v létě by se mělo začít se stavbou severní věže. Druhá věž se bude stavět v roce 2016. Celkově by to mělo být hotové právě do konce toho příštího roku," přiblížil prezident Viktorky Tomáš Paclík.

Věže se budou stavět postupně i z toho důvodu, aby byly dodržené bezpečné únikové cesty při utkáních. "Je to jednak z toho důvodu, že chceme hrát v Plzni evropské poháry. Chceme veškeré práce koordinvat tak, aby se tady mohla hrát i nejvyšší česká soutěž. V dnešní době je vstup na tu hlavní tribunu přes provizorní schodiště. Nejdřív se tedy musí odstranit jedno, postavit věž a teprve pak se může stavět druhá," doplnil Tomáš Paclík.

Věže nabídnou především zázemí pro mládežnickou akademii. Zároveň se jimi ale bude vstupovat do stadionu a nabídnou také nové občerstvení. To bude sice v první řadě patřit akademii, nicméně během konání utkání budou prostory stravování přístupné i veřejnosti. "Ve věžích bude především zázemí pro klubovou mládežnickou akademii, včetně ubytovacích kapacit. Bude tam samozřejmě i zázemí pro fanoušky," slibuje šéf FC Viktoria Plzeň.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte