Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Celostátně hledaný muž boural v Plzni. Nadýchal skoro dvě a půl promile

19.10.2015 14:19

Zběsilá jízda v opilosti se stala osudnou pro 32letého muže, který se už čtyři roky skrýval před zákonem. Po nehodě se snažil sice ujet, policisté ho ale dopadli.

FOTO_QAP_CZ (15)

Divoká jízda pod vlivem alkoholu a následná nehoda se pořádně vymstily 32letému muž, na kterého byl už čtyři roky vydaný zatykač. Po nehodě, od které ujel, ho policisté dopadli. Ukázalo se, že nemá řidičák, zato v sobě měl skoro 2 a půl promile. Celostátně hledaný muž tak skončil za mřížemi.

K samotné nehodě došlo ve Starém Plzenci v ulici Na Hřišti. Muž tady s vozem luxusní značky Lexus naboural do obrubníků i do zaparkovaného auta. 

"Mladý muž usedl za volant nákladního auta tovární značky Lexus a když projížděl levotočivou zatáčkou, nezvládl řízení vozu a vyjel nejdříve vpravo mimo vozovku, kde se střetl s vyvýšeným obrubníkem. Ten jej odrazil do protisměru, kde opět narazil na vyvýšený obrubník a následně do zaparkované Škody Fabia. Místo toho, aby  ihned nehodu řešil, z místa okamžitě ujel," popsala mluvčí policie Hana Štefflová.

Hlídka policistů řidiče zadržela zhruba deset minut po nehodě. V průběhu řešení nehody se na řidiče začala vynořovat doslova hromada záležitostí, které policisty zajímaly. "V rámci šetření kolize kromě jiného zjistili, že muž neměl za volantem vozu z důvodu platné blokace řidičského oprávnění co pohledávat. Rovněž orientační dechová zkouška, které se řidič dobrovolně podrobil, přinesla výsledky v neprospěch viníka. Přístroj totiž ukázal hodnotu 2,35 promile. Pomyslnou třešinkou bylo zjištění policistů, že po muži bylo již v roce 2011 vyhlášeno celostátní pátrání," dodává policejní mluvčí s tím, že řidič měl v podstatě už čtyři roky sedět za mřížemi. 

Po "spanilé" jízdě navíc zůstaly i celkem vysoké škody, které se vyšplhaly až na dvě stě tisíc. mladý řidič nakonec skončil za zdmi plzeňské věznice.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT