Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pippi dlouhá punčocha se objevila v Plzni

10.11.2010 18:28

Představitelka slavné Pippi dlouhé punčochy, švédská herečka Inger Nilsson, zavítala na západ Čech. Objevila se v Plzni a v Horšovském Týně na letošním Juniorfestu a ve středu 10. listopadu se zúčastnila autogramiády v OC Olympia v Plzni.

6
123456789

Slavná Pippi dlouhá punčocha je v Plzni! Švédská herečka Inger Nilsson, představitelka slavné Pippi dlouhé punčochy se ve středu 10. listopadu zúčastnila autogramiády v OC Olympia v Plzni, kde se desítkám dětí, ale i dospělých podepsala a s úsměvem pózovala na společných fotografiích.

"Do Plzně jsem přijela v pondělí večer a na festivalu se mi líbilo úplně všechno," řekla Inger Nilsson alias Pippi Qapu.cz a dodala, že jí lidé stále občas poznávají i mimo rodné Švédsko. Na otázku, která z pohádek je její nejoblíbenější, překvapivě řekla: "Nemám žádnou nějak zvlášť oblíbenou."

Kromě Plzně, ve které Juniorfest probíhal letos poprvé, se slavná švédská herečka podívala také do Horšovského Týna, které je už několik let domovským městem festivalu. "Inger Nilsson jsme pozvali proto, že každý rok se snažíme mít jednu zahraniční hvězdu, která je mnohogenerační záležitostí. V loňském roce to byl Vinnetou, tedy Piere Briece a já myslím, že i Pippi dlouhá punčocha svou roli také dobře plní," uvedla ředitelka festivalu Juniorfest Judita Soukupová a pokračovala: "V Plzni jsme měli autogramiádu, ale hlavní program se odehrával v úterý v Horšovském Týně, kde proběhlo setkání s dětmi, předání ocenění paní Nilsson a večeře, kde došlo také k setkání s panem Vorlíčkem a Arabelou - Janou Nagyovou, a také švédskou velvyslankyní."

Ve středu v podvečer vyvrcholil Juniorfest v Erbovním sále Státního hradu a zámku v Horšovském Týně setkáním s Jiřinou Bohdalovou. "Letos je Juniorfest výjimečný tím, že poprvé jsme i v Plzni v CineStaru. Uvidíme, jak se to ujme. Byli bychom rádi, kdybychom mohli takhle každý rok pokračovat," poznamenala Soukupová a prozradila i kterou slavnou filmovou osobnost by chtěla pozvat na příští ročník. "Letos jsme se třičtvrtě roku snažili sem dostat Jeana Paula Belmonda, nakonec se to nepovedlo, ale já osobně se nechci vzdávat!"

S maminkou Denisou se na Pippi dlouhou punčochu přišla podívat Magdalenka Bejčková z Rokycan, které budou za pár týdnů dva roky. "Přijely jsme přímo kvůli Pippi a autogramiádě. Čteme si knížku, tu jsme si nechali podepsat. Příběhy Pippy mám i na DVD, ještě jsme ji s malou neviděly v televizi, teď to myslím, ani neběželo," řekla maminka Magdalenky a dodala, že Ingrid Nilsson je podle ní moc sympatická. "Na ulici bych ji asi nepoznala, ale když vím, že je to ona, tak ten úsměv a takový ten raubířský kukuč tam pořád je."

Na Pippi byly také zvědavé šestiletá Eliška a čtyřletá Klárka z Plzně, které na autogramiádu doprovodila babička Pavla Dvořáková. "Koukáme se na pohádky a čteme si knížku o Pippi," prozradily holčičky. "Musím říct, že Pippi vypadá pořád dobře. Pusu má pořád stejnou," smála se jejich babička. "Seriál spíš sledovaly moje děti, to bylo za nich, když byly malé. Nechali jsme si teď podepsat knížku a DVD. Myslím, že Pippi je postava, která bude pořád oblíbená a i další děti ji budou mít rády."

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství