QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Slavnosti svobody budou pod dohledem policie. Byla přijata preventivní bezpečnostní opatření

03.05.2024 14:39

Plzeňští policisté budou v následujících dnech v souvislosti s oslavami osvobození Plzně dohlížet na veřejný pořádek a na plynulost a bezpečnost silničního provozu. V centru Plzně se můžete potkat s policisty vybavenými balistickou ochranou a dlouhými zbraněmi.

1

Ve dnech 3. až 6. května 2024 proběhnou na území Plzně Slavnosti svobody. Oslavy osvobození Plzně americkou armádou jsou rozděleny na několik na sebe navazujících akcí, které se uskuteční převážně v historickém jádru města a v dalších lokalitách. O programu jsme psali více ZDE.

Policisté budou ve spolupráci se strážníky městské policie a dalšími složkami ve zvýšené míře dohlížet na zajištění klidného průběhu této slavnostní akce. Zaměří se na zajištění klidu a veřejného pořádku a na bezpečnost a plynulost silničního provozu. V případě průjezdu historických vozidel městem Plzní budou policisté společně se strážníky přítomni po celé trase.

V rámci oslav dojde také k řadě dopravních omezení. Psali jsme detailně ZDE.

"S ohledem na větší počet parkujících vozidel, žádáme občany i návštěvníky Plzně, aby dbali na dodržování dopravního značení, respektovali pokyny policistů a byli ohleduplní vůči ostatním účastníkům silničního provozu," uvedla Michaela Raindlová, mluvčí policie.

V souvislosti se zasedáním vlády, kdy byla přijata preventivní bezpečnostní opatření a v souvislosti s platným prvním stupněm ohrožení terorismem, se mohou občané také v rámci „Slavností svobody Plzeň 2024“ setkat s policisty vybavenými balistickou ochranou a dlouhými zbraněmi.

Jejich působení v takové výstroji a výzbroji je ryze preventivním bezpečnostním opatřením. O opatření jsme psali více ZDE.

"Policisté dělají maximum pro bezpečí našich občanů a v případě potřeby se na nás neváhejte obrátit," dodala mluvčí.

Foto ilustrační PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT