Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Krajští kriminalisté obvinili cizince, který ve Stříbře pobodal tři muže

04.12.2023 18:00

V sobotu 2. prosince došlo na ubytovně ve Stříbře k rozepři, obviněný cizinec následně nožem napadl tři muže a způsobil jim vážná zranění. 

DSC06447

“V sobotu krátce před devátou hodinou večer jsme na tísňové lince policie přijali oznámení o fyzickém napadení několika mužů v prostorách ubytovny v obci Stříbro. Dvaačtyřicetiletý cizinec po předchozí slovní a fyzické rozepři napadl nožem tři muže ve věku 21 let, 20 let a 19 let. Způsobil jim bodnořezná poranění hrudníku, zad a horních končetin,” uvedla Dagmar Brožová, mluvčí policie. Národnost útočníka policie nezveřejnila.

Operační důstojník na místo vyslal několik policejních hlídek, tachovské kriminalisty a také výjezd krajských kriminalistů, kteří si případ převzali. Podezřelý muž byl zadržen a umístěn do policejní cely. Podrobil se dechové zkoušce na alkohol, která byla, jak uvedla policie, pozitivní s výsledkem 1,57 promile alkoholu v dechu. 

“Na místě byly zajištěny kriminalistické stopy, kriminalisté vyslechli další osoby, přibrali soudní znalkyni z odvětví soudní lékařství. Dnes zahájili trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Za to, že svůj čin spáchal na dvou a více osobách, mu podle ustanovení trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody na pět až dvanáct let,” dodala Dagmar Brožová, mluvčí policie.

Kriminalisté státnímu zástupci spolu se spisovým materiálem podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT