Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Požár v Goethově ulici odhalil pěstírnu. Příčiny požáru se dál šetří

11.11.2015 8:58

Zásah při požáru a následné ohledávání v domě v Goethově ulici v Plzni odhalilo velké "zelené" tajemství. V jednom z okolních bytů se našla pěstírna.

FOTO_Pavel Němeček (28)

Požár v domě na rohu Goethovy ulice a Kopeckého sadů v Plzni, ke kterému došlo v pondělí večer, přinesl jedno velké překvapení. V jednom z bytů se totiž našly desítky "rostlinek". Rostliny našly v bytě pod tím, kde hořelo.

Požár v domě vznikl v bytě ve druhém podlaží. Během zásahu a šetření se ovšem ukázalo, že jeden z okolních bytů ukrývá "zelené" tajemství. V prostorech bytu se našly desítky rostlin.

"V kontrolovaném bytě pak byly nalezeny desítky rostlin, u nichž vzniklo podezření, že se jedná o rostliny rodu Cannabis, tedy rostliny, které jsou u nás zakázány. Z tohoto důvodu jsme se věcí ihned začali zabývat, zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku. Zmíněné rostliny jsme zajistili a odeslali k odbornému zkoumání," potvrdila mluvčí policie Hana Štefflová.

Policie už v souvislosti s nálezem prověřuje dvě osoby, které v bytě žijí. Jestli byla pěstírna příčinou požáru, to zatím jasné není. "Příčina požáru zatím nebyla stanovena," dodává mluvčí policie.

FOTO: požár 9. listopadu - Pavel Němeček
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT