Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na náměstí se budou testovat dubové sudy a čepovat pivo zadarmo

22.08.2012 13:49

Máte rádi dobré pivo po obědě? Pak buďte ve čtvrtek 23. srpna na náměstí Republiky, kde vyvrcholí zkoušky čepování piva při oslavách narozenin piva Pilsner Urquell.

Pivo Pilsner Urquell bude slavit 170. výročí. Na takovou oslavu je třeba všechno pečlivě naplánovat a připravit, včetně čepování piva.

V těchto dnech končí ve sklepích pivovaru zkouška těsnosti 170litrových dubových sudů naplněných nefiltrovaným plzeňským ležákem.

"Jeden ze sudů poté naložíme na formanský povoz tažený koňmi a odvezeme z pivovaru na náměstí Republiky, kde sud ihned narazíme a vyčepujeme. Tím si celý postup, který musí při říjnových oslavách proběhnout dokonale a bez jediné chybičky, prakticky a technologicky otestujeme," informuje Zdeněk Hůrka z Public Eye.

Závěrečná část zkoušek se uskuteční 23. srpna na náměstí Republiky před katedrálou svatého Bartoloměje za účasti obchodního sládka Václava Berky.

Sud s ležákem Pilsner Urquell vyjede z pivovaru zhruba ve 12:30 a bude po naražení ve 13:00 hodin zdarma čepován až do dna všem zájemcům, kteří budou mít po obědě chuť na dobré pivo.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT