Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Noci jsou chladnější, Plzeňská teplárenská začala temperovat

04.09.2021 13:50

Počasí ovlivňuje spoustu faktoru, jedním z nich je začátek topné sezony. Ta sice ještě nezačala, Plzeňská teplárenská alespoň temperuje každé ráno i večer.
 

radiator-250558_1920

Otopné období začíná dle vyhlášky MPO č.194/2007 Sb. 1. září a končí 31. května následujícího roku. Jelikož ale byla druhá polovina srpna chladnější a začátek školního roku přinesl i studenější noci, Plzeňská teplárenská začala s temperováním. "Reagujeme na současný ráz počasí a od úterý 31. srpna ráno a večer temperujeme," uvedla mluvčí Plzeňské teplárenské Petra Siegerová.

I během letních měsíců je možné na základě vývoje počasí operativně zahajovat temperování u objektů, které daly souhlas s letním vytápěním. "U objektů, kde souhlas udělen nebyl, temperování objektů pro zajištění tepelné pohody během chladných dnů možné není," dodala Siegerová.

Topná sezona začne v době, kdy průměrná teplota dva dny po sobě bude nižší než 13°C. Meteorologové sice předpovídají na následující dny chladnější noci a rána, přes den se ale mají teploty šplhat až nad dvacítku. V předchozím roce začala topná sezona poměrně pozdě, až na konci září. O rok dříve se začalo topit již 9. září.

Foto: Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT