Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

20.05.2024 17:20

Ve Vochově došlo k dopravní nehodě motorky a osobního vozidla

Nehoda je se zraněním. Na místo jedou složky IZS.

Policejní zátah na bary v Plzni! V síti kontrol skončilo několik lidí

18.05.2017 13:38

Celkem osm lidí skončilo v rukou policistů v souvislosti s drogami při razii, která proběhla v řadě plzeňských podniků. Do terénu šli i detektivové z Toxi týmu.

DSC06393

Zátah v celé řadě podniků v Plzni byl zaměřený na kontroly dodržování zákazu prodávání alkoholu náctiletým. Policisté se ale zaměřili i na pátrání po hledaných osobách a na drogy. Postupně se objevili jak v barech, tak klubech i hernách během středeční noci.

Šťára se týkala i podniků, které měli policisté v hledáčku už dlouho. "Na základě předem získaných poznatků zamířili i do několika barů, u nichž měli podezření, že je zde páchána drogová trestná činnost. Právě zde během jednoho večera odhalili sedm mužů a jednu ženu, kteří u sebe buď pro vlastní potřebu, nebo z důvodu následné distribuce přechovávali omamné a psychotropní látky. Ve všech případech se jednalo o marihuanu v malém množství. Proto bylo jejich jednání kvalifikováno jako přestupek. Kromě toho, že všechny osoby okamžitě o drogu přišly, zaplatily na místě blokovou pokutu ve výši jeden tisíc korun," říká mluvčí policie Hana Štefflová.

Mimo to ovšem v rukou policistů skončil podle všeho i 24letý dealer, který byl zrovna na obchodní výpravě. "U sebe přechovával takové množství konopí, ze kterého by bylo možno vyrobit několik desítek ´dávek´ v podobě tak zvaných jointů. Kromě drogy u muže kriminalisté nalezli i digitální váhu a peníze různých měn, u kterých vzniklo podezření, že jich nabyl právě prodejem této omamné látky. Mladému muži v případě pravomocného odsouzení hrozí až pětileté vězení," dodává policejní mluvčí.

Obdobné razie probíhají v Plzni poměrně často. Policie se zaměřuje nejen přímo na centrum města, ale i jeho okolí a zejména na vytipované podinky nebo oblasti, kde jsou problémy poměrně časté.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT