Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Pozor při výměně Plzeňské karty! Potřebujete rodný list dítěte!

02.09.2023 13:01

Prošla vašemu dítěti Plzeňská karta, chcete ji vyměnit? Nezapomeňte si vzít s sebou rodný list dítěte.

karta
kartakarta1karta9

Zákaznická centra Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) zažívají pravidelně nápor před začátkem školního roku. Dejte si pozor, abyste měli s sebou všechny doklady. Např. rodný list pro dítě do 15 let musíte mít s sebou, i když jdete kartu jen měnit.

"Domnívala jsem se, že při výměně karty rodný list nepotřebuji. Všechny údaje na dítě jsem přece už dokládala, když jsem kartu zřizovala," říká maminka, která přisla s dcerou do zákaznického centra vyměnit prošlou kartu a protože neměla dceřin rodný list, odešla s nepořízenou. A takových rodičů je během chvilky v zákaznickém centru na Denisovo nábřeží více. Se začátkem školního roku sem rodiče chodí nejen Plzeňské karty měnit, ale i zřizovat nové.

Jak je to s výměnou Plzeňské karty?

Požádat můžete na dvou místech - jedná se o Zákaznická centra PMDP na Denisovo nábřeží 12 a na Klatovské třídě 12.

U přepážky pak musíte odevzdat kromě vyplněné žádosti (je k dispozici na místě) starou Plzeňskou kartu, dále občanský průkaz nebo cestovní pas a u dětí do 15 let i originál rodného listu. Nahradit ho můžete ale např. tzv. dětskou občankou.

"Žádost i vyzvednutí Plzeňské karty nebo jejího duplikátu vyřizuje zákonný zástupce, který doloží originál rodného listu dítěte nebo občanský průkaz, v němž je dítě zapsáno. Možné je též předložit platné občanské průkazy dítěte i zákonného zástupce, z nichž je možné spolehlivě ověřit identifikační údaje (jméno, příjmení, bydliště) a bez jakýchkoliv pochybností dovodit vztah mezi nimi (musí být shodné příjmení a bydliště)," informuje PMDP.

Můžete mít s sebou i průkazovou fotografii 35 x 45 mm, kterou nalepíte na žádost. Jednodušší je ale pořídt elektronickou fotografii dítěte přímo v centru. .

Pokud si chcete kartu ihned odnést, připravte si poplatek 300 korun. Jinak kartu budete mít do měsíce za 200 korun.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství