QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

O budoucí podobě údolí Vejprnického potoka se bude debatovat! Zapojte se...

20.02.2019 7:59

Údolí Vejprnického potoka v Plzni čeká přeměna. Lidé by v lokalitě chtěli pobytovou louku, sportoviště nebo dětské hřiště. Veřejné projednávání studie proběhne v tomto týdnu.

Foto_1

Údolí Vejprnického potoka v Plzni čeká v budoucnu velká proměna. Chystá se revitalizace lokality, ze které by mělo vzniknout další místo pro relaxaci.

Na konci loňského roku probíhal velký průzkum mězi obyvateli oblasti Skvrňan, Slovanského údolí a Zátiší. Celkem se podařilo nashromáždit na pět stovek vyplněných dotazníků.

Z výsledků vyplývá, že občanům na současném stavu údolí Vejprnického potoka vadí zejména neupravené a neudržované prostranství, nepořádek a s ním spojený snížený pocit bezpečí v místě. Naopak by přivítali vytvoření prostoru vhodného ke kontaktu s přírodou i pro rekreaci s možností sportovního vyžití. Podle názoru 247 občanů by údolí mělo plnit funkci propojení nejen městské části Skvrňany se Zátiším, ale i s dalšími přilehlými oblastmi Novou Hospodou, Domažlickou ulicí či Vejprnicemi. Mezi nejžádanější prvky, které by v údolí Vejprnického potoka neměly chybět, patří pobytová louka, venkovní sportoviště, vodní prvky či dětská hřiště, pro které se vyjádřila více než polovina respondentů. Ze sportovních prvků by pak místní nejvíce uvítali již zmíněné cyklotrasy či například venkovní posilovnu.

Veřejné projednávání ohledně studie je na programu v tomto týdnu...

Teď se chystá veřejná debata. Do diskuse ohledně budoucí podoby údolí se může zapojit kdokoliv. Veřejné projednávání je na programu ve čtvrtek 21. února od 16 hodin ve Velkém sále v pavilonu číslo 8 Středního odborného učiliště elektrotechnického na Vejprnické. Zástupci Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně, vedení městského obvodu Plzeň 3 a zástupci zpracovatele studie, představí návrh, jak by mohlo údolí Vejprnického potoka vypadat po revitalizaci.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24