QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

08.05.2024 13:57

Pozor na dálnici D5!

Na 138. km dálnice D5 ve směru jízdy na Rozvadov, kde je z důvodu opravy komunikace sveden provoz do jednoho jízdního pruhu, došlo k poruše nákladního vozidla. Řidiči mohou sjet na exitu Mlýnec (136. km) a následně na dálnici opět najet na Sv. Kateřině. Na odstranění závady vozidla se intenzivně pracuje.

Občané se mohou zapojit do tvorby teplotní mapy Plzně

23.07.2020 9:40

Obyvatelé i návštěvníci západočeské metropole vyznačí na mapě místa, kde se cítí dobře a naopak, kde se cítí nepříjemně a vyplní krátký dotazník.

červen 2018 (1109)

Do tvorby Pocitové teplotní mapy Plzně se mohou vyplněním dotazníku zapojit obyvatelé města i jeho návštěvníci. Dotazník obsahuje tři krátké části a je k dispozici na webové stránce www.pocitovemapy.cz. Respondenti vyznačují místa, kde se cítí příjemně a naopak, kde se cítí nepříjemně. Je možné označit více míst nebo celé plochy.

"Cílem výzkumu Magistrátu města Plzně ve spolupráci s Katedrou geografie a Katedry rozvojových a environmentálních studií Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci a Katedrou geografie Fakulty ekonomické Západočeské univerzity v Plzni je navrhnout efektivní opatření ke snížení teplotního stresu ve městě během horkých letních dní,“ vysvětluje Adriana Jarošová z tiskového oddělení plzeňského magistrátu s tím, že Pocitová teplotní mapa navazuje na předchozí bioklimatickou analýzu teplotních poměrů města.

Vyplnění ankety, která je součástí aktuálně probíhajícího výzkumu tepelného komfortu v Plzni, je anonymní.

ZDROJ: plzen.eu, FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT