QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Soud rozhodl o vazbě ženy, která zavraždila muže v Klatovech

18.03.2024 8:34     20.03.2024 13:35

V neděli 17. března došlo v Klatovech k násilnému trestnému činu. Obviněna z vraždy byla mladá žena.

klatovsko_vražda_0324_PČR

„Od večerních hodin se zabýváme násilným trestným činem, ke kterému došlo v Klatovech. Během chvíle se nám podařilo zadržet dvě podezřelé osoby, se kterými již provádí kriminalisté procesní úkony. Prověřováním případu se zabývají krajští kriminalisté,“ uvedla v neděli 17. března v nočních hodinách policie na síti X.

Napadený muž svým zraněním na místě podlehl.

„Na místě události zasahovali pozemní výjezdové skupiny oblasti Klatovy a Lzs-Líně. Muž po napadení utrpěl velmi závažná zranění, více než 20 minut u něj byla prováděna kardio-pulmonálni resuscitace našimi záchranáři. Přes veškerou snahu zasahujících se již nepovedlo obnovit životní funkce zraněného muže, lékař konstatoval úmrtí na místě,“ uvedla Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

AKTUALIZACE:

18.3.2024

Nedělní vraždu v Klatovech vyšetřují krajští kriminalisté, kteří jednadvacetiletou ženu obvinili z vraždy. K incidentu došlo mezi navzájem si blízkými osobami, kdy po napadení nožem zemřel starší muž.

„V neděli 17. března jsme krátce po 20. hodině přijali oznámeni o napadení staršího muže v jednom z domů v obci Klatovy. Po příjezdu složek IZS byl na místě nalezen muž s bodnými ranami, který bohužel přes veškerou snahu záchranářů svým zraněním podlehl. Činu se měla po předchozí slovní rozepři dopustit jednadvacetiletá žena se svým třiadvacetiletým partnerem, kdy poškozeným byl přítel její babičky," uvedl policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Po napadení pak žena i její partner z místa utekli. „Okamžitě jsme tedy zahájili pátrací akci, která vedla k úspěšnému zadržení dvojice v blízkosti místa činu. Po zadržení byla u obou osob provedena dechová zkouška a orientační drogový test - v obou případech pozitivní," doplnil Hodan.

Celý případ si převzali krajští kriminalisté, kteří v pondělí 18. března po soudní pitvě oběti v odpoledních hodinách obvinili ženu ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. „Zítra pak státnímu zástupci předají spisový materiál a podají podnět k podání návrhu na vzetí obviněné do vazby. Co se týče partnera pachatelky, tak ten se dle zjištěných skutečností na pobodání nepodílel a za spáchání vraždy je tedy stíhána pouze jednadvacetiletá žena," uzavřel mluvčí policie.

20.3.2024

„Na základě dnešního rozhodnutí soudu bude obviněná žena stíhaná vazebně," uvedla dnes policie.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24