Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Stodská porodnice je znovu otevřená! Už přijali i první nastávající maminky!

01.10.2013 14:45

Po měsíčním uzavření kvůli opravám je gynekologicko - porodnické oddělení stodské nemocnice znou v provozu. Poprvé se otevřelo po pauze 1.října a už se začíná také plnit. První miminko bude co nevidět!

Stodská nemocnice

Gynekologicko - porodnické oddělení v nemocnici ve Stodu prošlo důležitými opravami a pacientky i nastávající maminky se teď můžou těšit také na vylepšené zázemí. Měsíční pauzu si vyžádaly nutné opravy odpadních trubek, které s sebou přinesly také další dílčí úpravy.

Nemocnice ve Stodu pochází už z padesátých let minulého století a odpadní trubky, které se nahradily, byly stejného data. "O opravách se uvažovalo už delší dobu. Vzhledem k situaci, která nastala loni, kdy nebyly podepsané smlouvy s pojišťovnami a mluvilo se o omezení péče, se o opravách nedalo vůbec uvažovat. Během letošního srpna pak rekonstrukci uspíšila havárie, kdy jedna z trubek praskla a práce už byly neodkladné," vysvětluje Jiří Kokoška, tiskový mluvčí Zdravotnického holdingu Plzeňského kraje.

Během září došlo nejen k opravám odpadního systému, ale také k rekonstrukcím sprch a toalet, oddělení se vymalovalo a před gynekologickým operačním sálem vznikla takzvaná filtrace. "Jde o místnost, kde se lékaři převlékají do operačního oblečení, ve kterém pak působí na sále. V minulosti se lékaři převlékali v jiných prostorách, ale teď už mají i toto zázemí," dodává Jiří Kokoška. "Došlo také k drobným úpravám na pokojích, kde mají pacientky nově k dispozici novější lůžka."

Plán operací se začíná plnit a znovu to začne žít i na porodním sále. Už pod vedením nového primáře. Úterý 1.října je oficiálně prvním dnem, kdy se po opravách rozjíždí chod oddělení na plné obrátky. "Samozřejmě se hned od rána neoperuje, ale už se přijímají pacientky a dokonce v nemocnici během dneška přijali už také první dvě nastávající maminky," potvrdil QAPu mluvčí holdingu.

Funkce se také oficiálně ujal nový primář. Stal se jím uznávaný gynekolog Jakub Mach. V minulosti působil nejen na Domažlicku, ale určitou dobu zastával také funkci primáře v nemocnici v Domažlicích. V poslední době pak pracoval ve Spojených Státech a v Německu. "Žádné zásadní zásahy do chodu oddělení zatím pan primář nechystá. Stavět chce především na pověsti stodské porodnice a jejím renomé příjemného prostředí i vstřícného personálu. Jako zkušený a uznávaný gynekolog chce nabízet celé spektrum gynekologických operací," uzavírá mluvčí Zdravotnického holdingu Jiří Kokoška.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT