Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mladík uvízl v kontejneru, museli ho tahat strážníci

21.03.2011 9:19

Plzeňští strážníci museli v neděli 20. března večer pomáhat z kontejneru 17letému mladíkovi, který tam uvízl, když lovil součástky do počítače.

Strážníci, hasiči a záchranáři pomáhali v neděli 20. března večer 17letému mladíkovi, který uvízl v kontejneru v Dvořákově ulici. Do speciálního kontejneru na sběr elektroniky prý mladík vlezl pro použité součástky do počítače.

"I přes veškerou snahu se ho samotným strážníkům z kontejneru nedařilo vyprostit. Otvor pro výstup byl velmi malého rozměru, se samouzavíracím poklopem, a proto se nemohl dotyčný dostat ven," popsala situaci mluvčí strážníků Jana Pužmanová. "Mladík si stěžoval na silnou bolest zad a v oblasti hrudníku a nemožnost dýchání, díky nedostatku kyslíku v kontejneru." Přivolány byly proto jednotky záchranářů a hasičů, do jejichž příjezdu strážníci udržovali s mladíkem komunikaci, poskytovali psychickou podporu a zajišťovali přísun vzduchu do odpadové nádoby. "Po příjezdu jednotek IZS a vyproštění, si mladíka převzali záchranáři k dalšímu ošetření a převozu do zdravotnického zařízení," dodala Pužmanová.
Všemu přihlížel mladíkův starší kamarád, který na něj čekal až vyleze. Jeho totožnost předtím kontrolovala hlídka městské policie, protože dle oznámení, k jehož ověření strážníci vyjeli, nahlížel do zaparkovaných vozidel.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT