Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Uprchlíka z psychiatrie podezřelého ze žhářství dopadla policie v Liberci

03.07.2018 20:20     03.07.2018 20:34

Celostátní pátrání po osmadvacetiletém muži je zrušeno. Psychiatrický pacient  má zřejmě na svědomí nedělní požár v klatovské nemocnici.

QAP_foto (7)

Policisté po pacientovi klatovské psychiatrie, podezřelém ze žhářství, pátrali od neděle 1. července. Vše nasvědčuje tomu, že osmadvacetiletý muž má na svědomí požár pokoje v lůžkové části oddělení.  "Na uvedeném pokoji byl umístěn muž, který následně utekl a pohyboval se na neznámém místě,“ sdělila policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Dnes byl pacient, který pochází z Ústeckoorlicka dopaden v Liberci. "Policisté přijali oznámení 20 minut po půlnoci, že u objektu v ulici České mládeže se pohybuje neznámý muž. Občan uvedl, že ve sdělovacích prostředcích viděl relaci, kde pátráme po pohřešovaném muži, který utekl z nemocnice a tento je mu velmi podobný. Policisté vyjeli na místo a zde zajistili muže, který u sebe neměl doklady totožnosti. Skutečně se jednalo o muže vedeného v celostátním pátrání,“ uvádí Dana Ladmanová s tím, že pacient byl převezen do psychiatrické léčebny.

V klatovské nemocnici v neděli večer hořela postel v jednom z pokojů na psychiatrii. Tři lidé se nadýchali kouře. Z přízemí budovy bylo evakuováno zhruba 20 lidí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT