Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Konec dovážení levné lahvové dvanáctky z Německa?

02.02.2011 10:26

Plzeňskému Prazdroji došla trpělivost s vypočítavými Čechy, kteří si vozí z Německa levnější lahvovou dvanáctku. Mění totiž přepravku pro vývoz. Ta se u nás nebude vykupovat.

Plzeňskému pivovaru už zřejmě začalo vadit, že spořiví Češi si pro lahvovou dvanáctku jezdí levněji do Něnecka, proto se rozhodl zasáhnout. Mění se design vývozní přepravky, kterou u nás nepůjde vrátit.

Změna v přepravkách je platná od 1. února letošního roku. Kdo dosud nakupoval ve velkém, bude to mít složitější nebo neušetří, bude muset přepravky vracet v Německu, protopže pivovar mění design přepravky pro vývoz. Přepravky se budou lišit jen vnějším potiskem. Namísto nápisu Pilsner Urquell má německá přepravka obrázek pěti lahví. Ale automaty na vracení láhví budou nastaveny tak, aby změnu poznaly a přepravku nevzaly. Lahve prázdné zůstanou beze změny, ty budete moci vracet kdekoli.

Rozdíl v ceně byl dosud velký, v Německu přijde záloha na lahve a přepravku zhruba na necelých 80 korun. To u nás je záloha na obojí celkem 160 korun, tedy rozdíl 80 korun. Také pivo samotné je tam, díky spotřební dani, nižší. Celkem tedy zůstane i nadále dovoz piva z Německa levnější, ale ne o tolik.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT