QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obyvatelé Rokycan si stěžují na městský rozhlas. Nahradí ho nový varovný systém

30.05.2020 12:00

Časté stížnosti na kvalitu městského rozhlasu vygradovaly za nouzového stavu. Současný systém nepokrývá celé město, je zastaralý, zvuk je v mnoha případech nekvalitní. Potíže by měly brzy skončit.

rokycany

Rokycany od května budují nový varovný systém. Na radnici vzniká vysílací pracoviště a začalo už se s osazováním bezdrátových hlásičů, které budou na místech, kde v současné době tato zařízení chybí. "Pak začne instalace kolizních hlásičů, tedy demontáž těch původních a montáž nových, práce by měly trvat do konce června. Rozhlas bude po celou dobu funkční a současný i nový systém budou v provozu paralelně,“ sděluje za město Eva Praumová.

Nový varovný systém by měl rovnoměrně pokrývat celé město. "Jednotlivé hlásiče jsou obousměrné, to znamená, že v případě poruchy bude z hlásiče vyslána informace do vysílacího stanoviště a pracovník úřadu bude moci ihned reagovat na hlášenou poruchu, která se mu zobrazí prostřednictvím informačního systému,“ dodává Eva Praumová.

V současné době lze text každého hlášení rozhlasu najít na webu města. Novinkou bude možnost přečíst si jej také v mobilu v podobě SMS nebo na počítači formou e-mailové zprávy. Zájemci o tuto službu se mohou přihlásit pomocí formuláře na internetových stránkách Rokycan.

Po kompletní instalaci změří technici hlasitost a začnou systém dolaďovat. Obyvatelé města budou moci k nastavení hlásičů zasílat připomínky mimo jiné prostřednictvím webového formuláře.  

Současně Rokycany aktualizují digitální povodňový plán. Na Holoubkovském potoce ve Svojkovicích vznikne nový hladinový profil. Všechny kroky by měly napomoci k včasnému varování obyvatel.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24