Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Přojížďky na plachetnici i výuka první pomoci. Děti si užily Den dětí u Boleváku - FOTKY

31.05.2024 18:14

Svézt se na závodní plachetnici? Nejen takový zážitek si mohly dopřát děti, které navštívily v pátek 31. května dětský den v areálu Jachetního klubu Plzeň u Boleveckého rybníka.

CG0A0053

Dětský den se konal na břehu Velkého boleveckého rybníka v pátek 31. května. Dopoledne bylo určené pro školy, odpoledne pro veřejnost. Dětem ze školy přálo počasí, ve společnosti jachtařů si užily parádní dopoledne.

Děti vyráběly suvenýry, z korku vznikaly skvělé malé plachetnice, učily se vázat správné námořnické uzle, poskytnutí první pomoci tonoucímu i to, jak správně vyndat klíště. Natěšené ale všechny byly hlavně na projížďky po vodě. Svézt se totiž mohly na závodní plachetnici. "Já se nejvíc těším na loď,"  prozradila Eliška, která už se s kamadárkami ze třídy nemohla dočkat.

Dopoledne v jachetním klubu bylo určeno pro základní školy z plzeňské Jedničky. "Pozvali jsme 8 tříd ze základních škol, takže tady je více než 200 dětí," prozradili QAPu organizátoři z Jachetního klubu Plzeň.

Do jachetního klubu během dopoledne zavítali i zástupci vedení plzeňské Jedničky, konkrétně starostka obvodu Ivana Bubeníčková a místostarosta Miroslav Šuma. Obvod se klub snaží finančně podporovat. "Naposledy jsme poskytli dotaci ve výši 50 000 korun na jednomístnou loď Laser, která je určena pro děti do 15 do 18 let. Loď je teď už připravená na zítřejší závody," upřesnila starostka MO Plzeň 1 Ivana Bubeníčková. Další částka, konkrétně 45 000 korun, poskytla plzeňská Jednička jachtařskému klubu na akce.

foto: MO Plzeň 1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství