Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nejchladnější ráno léta! Horská Kvilda hlásí rekord

22.08.2014 7:21     22.08.2014 8:09

Plzeňský kraj má za sebou nejchladnější ráno letošního léta. Teploty se pohybovaly v nížinách jen kolem 4 nebo 5 stupňů. Na Horské Kvildě na Šumavě dokonce padl rekord pro dnešní den.

Východ slunce nad plzní. Foto QAP.CZ

Hodně nízko klesaly ranní teploty v pátek po celém Plzeňském kraji. Na Rokytské slati na Šumavě naměřili dokonce jen minus 3,4 stupně. Horská Kvilda sice měla víc, nicméně právě pro tuto oblast to znamenalo rekordně nízkou hodnotu pro datum 22. srpna. Lepšit už se to moc nebude...

Pořádná zima čekala na obyvatele Plzeňského kraje, kteří vyráželi v pátek v časných ranních hodinách třeba do práce. "Bylo nejchladnější ráno letošního léta," potvrdila QAPu Jana Stacke z plzeňského předpovědního pracoviště ČHMÚ.

Nejspíš největší "teplo" bylo paradoxně na horách. "Vzhledem k inverznímu charakteru počasí byly vyšší teploty na horách. Třeba Železná Ruda měla 7,2 stupně. V Plzni Bolevci bylo naměřeno plus 3,3 stupně, Konstantinovy Lázně měly plus 3,2 stupně. Nejnižší hodnoty byly na Rokytské slati, kde bylo minus 3,2 stupně, Horská Kvilda měla minus 2,4 stupně a tím tam byl překonaný rekord pro dnešní den," vypočítává Jana Stacke.

Chladno bylo také na Stříbrsku, kde byly ranní teploty jen okolo 4 stupňů. Třeba v Klatovech naměřili necelých 6 stupňů.

Zlepšení už se nejspíš nedočkáme. "V tomto období už se to stává a bude se to opakovat," uzavírá plzeňská meteoroložka.

Vysoké teploty a už vůbec ne tropy nemůžeme čekat ani v dalších dnech. I v příštím týdnu by se teploty měly pohybovat jen okolo 20 stupňů přes den. Novou týdenní předpověď čtete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte