Opilá matka s kočárkem nadýchala skoro 3 promile! Zasahovat museli strážníci

22.10.2019 12:54

Matka s malým dítětem v kočárku na Doubravce nadýchala skoro tři promile. Další dvě děti na ni přitom čekaly v dětském koutku v nedalekém obchodním centru!

DSC04888

Doslova děsivý případ opilé ženy řešili strážníci v Plzni na doubravce. Žena s kočárkem u obchodního centra byla doslova namol. Případem se zabývá odbor sociálně právní ochrany dítěte.

"Matky v podnapilém stavu s kočárkem s malým dítětem si v sedm hodin večer všiml u obchodního domu v Plzni na Doubravce kolemjdoucí, padala na zem. Když přijeli strážníci, o kočárek, kde dítě spalo, se opírala.  Dvaačtyřicetileté ženě bylo kvůli opilosti stěží rozumět. Strážníci u ní proto provedli orientační dechovou zkoušku s výsledkem 2,97 promile," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová s tím, že žena měla podle vlastních slov vypít láhev italského vína.

Tím to ovšem neskončilo. Ukázalo se totiž, že žena má ještě dvě děti, které nechala v dětském koutku obchodního domu. "Strážníci jí za nimi odvedli, aby si je vyzvedla. Protože bydlela nedaleko, doprovodili ji domů. Ukázalo se, že v bytě bydlí ale sama.  Na telefonické zavolání za ní domů nakonec proto dorazila její 21letá kamarádka. Ta se po rozhodnutí sociální pracovnicí, která byla na místě, o děti postarala," dodává mluvčí strážníků.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24