Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Napadení a požár v Plzni: 2 vážně zranění, 13 evakovaných, 5 policistů v péči záchranky - FOTO

07.04.2023 17:50

K násilnému trestnému činu došlo v pátek 7. dubna odpoledne v Plzni na Slovanech v Barrandově ulici. Muž napadl dvě osoby, následně došlo k požáru bytu a zásahu všech složek IZS.

pozar
pozarpozar1Napadení v Plzni pozarpozar slovany guldenerovapozar slovany

Krátce před třetí hodinou odpoledne přijala záchranná služba oznámení od tísňové linky 158 k napadení dvou osob v Plzni na Slovanech. "Před příjezdem našich výjezdových skupin byl ohlášen požár na místě zásahu," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

"Na základě oznámení jsme vyjížděli na násilný trestný čin. Bližší informace nebudeme nyní poskytovat. Můžeme ujistit veřejnost, že v tuto chvíli aktuálně nehrozí žádné nebezpečí," uvedla aktuálně Hana Kroftová, policejní mluvčí.

Záchranka do nemocnice převezla muže a ženu, oba ve vážném stavu. "Ve spolupráci se složkami IZS si záchranáři převzali do péče napadené osoby. Žena utrpěla vážná zranění a muž středně těžká zranění, oba byli odtransportováni do Fakultní nemocnice Plzeň na Lochotín. Útočník byl vyšetřen na místě a předán policii," uvedla mluvčí záchranné služby.

Hasiči evakuovali obyvatele domu, nikdo z těchto lidí neutrpěl zranění. "Záchranáři mají aktuálně v péči pět policistů, kteří se nadýchali zplodin hoření během zásahu," dodala podrobnosti mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

"13 osob bylo evakuováno. Zasažen byl podkrovní byt ve třetím patře. Požár je defakto uhašen. Provedeme kontrolu okolních bytů. Výše škody a příčina jsou v šetření," uvedl podrobnosti ze zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

foto: HZSPK

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT