Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Speciální psí závody proběhnou na Hracholuskách! Hlásit se může i veřejnost!

22.08.2023 14:21

Dva dny letních psích her ve vodě i na souši budou probíhat v termínu od 13. do 17. září v okolí hráze vodní nádrže Hracholusky na severním Plzeňsku. Jedná se o první ročník letních psích her, kam se může ještě přihlásit i veřejnost. Závodů psích her na Hracholuskách se zúčastní i Němci nebo Thajci.

¨hracholusky (9)

Mezinárodní soutěž záchranných psů budou hostit Hracholusky. V průběhu dvou dnů bude probíhat několik závodů, na které jsou zváni jak soutěžící, tak diváci. Připraven je bohatý doprovodný program. Největším závodem je mezinárodní EURO CUP RH-W 2023, ve kterém mohou diváci sledovat, jak pes zachraňuje tonoucího, donese záchranné pomůcky, vleče loď apod. Součástí bude i charitativní běh, ze kterého půjde 100 % výtěžku právě pro psí chlupáče.

Jedná se o první ročník mezinárodní soutěže. Závody jsou ještě otevřené pro příjem přihlášek z řad veřejnosti. Více ZDE.

Nejnáročnějším závodem bude IRON SAR-DOG.CZ 1-10-10, což znamená 1 km plavání se psem, 10 km na koloběžce se psem a 10 km běh se psem. V České republice není v současné době ani delší, ani náročnější psí závod. Nicméně tento závod i přes svoji náročnost má i své kratší alternativy. Naopak nejsnadnějším závodem je Charitativní běh pro psí útulky.

Zajímavým závodem je Dog Biatlon 2-2-2, což znamená, že si závodník se svým psem zaběhne 2 km, poté střílí ve stoje laserovou puškou na cíl, následují další 2 km, po kterých je opět střelba, tentokrát vleže, a poté už závodníky čekají poslední dva km běhu do cíle. Nebo Dog relay-race 2-2-2, což je štafetový závod překážkového běhu pro tříčlenné kynologické týmy na 3 x 2 km.

Do závodů jsou již přihlášeni účastníci nejen z České republiky, ale také z Polska, Německa, Thajska nebo Slovinska.

Posuzovat výkony psů budou IRO rozhodčí Pavel Šabacký a národní FCI a SZBK rozhodčí Michal Svoboda. Sám Pavel Šabacký se může pochlubit 3. místem na Mistrovství světa záchranných psů v roce 2007 v Rakousku. Michal Svoboda zvítězil se svým retrieverem Koudym na Mistrovství světa záchranářů – kynologů, rovněž v Rakousku, v disciplíně vodní práce.

foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství