Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Klatovští a domažličtí dárci krve, zbystřete! O prázdninách dojde na odběrových místech ke změnám

11.06.2024 10:28

Během omezení se v červenci a srpnu v Klatovech změní provozní doba odběrů a odběry se přesunou do jiné budovy a přeruší se odběry plazmy. V odběrovém místě Domažlické nemocnice dojde k mírné úpravě času.

Klatovy dárce krve_ilustrační_NPK

Klatovy

Z důvodu stavebních prací v prostoru transfuzního oddělení Klatovské nemocnice (TOKN) budou během letních prázdnin omezeny odběry krve a přerušeny odběry plazmy. Odběry krve budou v červenci a srpnu pouze v pondělí a čtvrtek od 6:30 do 9 hodin a to v prostorách dřívější dialyzační jednotky v budově č. 7. Výjezdové odběry budou zrušeny úplně. A dojde i ke zkrácení provozu odběrového místa v Domažlické nemocnici.

„Do 20. června bude provoz transfuzního oddělení fungovat v běžném režimu. Od pátku 21. června se přeruší odběry plazmy. Odběry krve se v Klatovech přeruší až ve čtvrtek 27. června. Do středy 26. června budou v tradičním místě i časech," popisuje Kateřina Nováčková. Dle plánu se v červnu uskuteční i výjezdové odběry do Sušice (11.6.) i Horažďovic (25.6.). A standardně bude do konce června fungovat i odběrové místo v Domažlické nemocnici.

Od 1. července se provoz transfuzního oddělení přesune do budovy č. 7 (bývalá dialýza), kde bude v omezeném režimu. Do běžného režimu se vrátí nejpozději 2. září.

„Za komplikace se dárcům omlouváme a žádáme je, pokud jim to odstupy od předchozích odběrů dovolí, aby přišli darovat krev či plazmu ještě v červnu,“ žádá vedoucí lékařka pracoviště transfuzních služeb Kateřina Nováčková.

Domažlice

Odběrové místo dárců krve v Domažlické nemocnici je nuceno mírně upravit během letních prázdnin provoz. Důvodem úpravy provozní doby jsou výše uvedené organizační změny na transfuzním oddělení v Klatovské nemocnici, které krve od domažlických dárců zpracovává.

Během července a srpna bude sice odebírat dárce jako obvykle vždy v úterý. Zkrátí se ale odběrový čas. Během prázdnin bude od 6:30 jen do 9:00. Kapacity se ale zásadně neomezí. Frekvence odběrů se zrychlí. Počítá s tím i rezervační systém.

Foto ilustrační NPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT