Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Ve Kdyni konečně otevřeli aquapark, neucítíte tam chlór!

30.04.2010 9:44

Ve čtvrtek 29. dubna slavnostně zahájil starosta Kdyně provoz kdyňského Centra vodní zábavy. Aquapark bude zpřístupněn nejen Kdyňským. Raritou centra bude, že z vody neucítíte chlor. Mají totiž unikátní filtrační systém.

Kdyně -aquapark

Starosta Kdyně Jan Loffelmann konečně bude mít trochu oddych. Řadu měsíců se staral o výstavbu nového vodního centra. Aquapark nese název Centrum vodní zábavy a byl ve čtvrtek 29. dubna slavnostně otevřen. Po projevech a slavnostním přestřižení pásky se programu uvnitř areálu účastnily i reprezentantky v plavání Bára Picková a Jana Pechanová. Také dvě akvabely předvedly svůj výstup a nechyběly ani krasavice z DS Models.

Navštívit nové Centrum vodní zábavy ve Kdyni můžete od soboty 1. května, nabídnou vám hodinový nebo dvouhodinový pobyt v bazénu, využít můžete skluzavky a další vodní atrakce. Můžete se stavit i ve welness centru. Otevřeno bude denně od 10 do 22 hodin, welnes pak od 17 do 21 hodin.

Hlavní bazén má plochu 425 metrů čtverečních a je rozdělen do dvou částí. Na šířku pětadvaceti metrů připadají dvě plavecké dráhy a zbytek zabírají atrakce.

Jedinečné bude centrum v tom, že jako první u nás má unikátní systém filtrace vody. "Jedná se o uzavřený kompaktní systém určený pro filtraci vody za použití dezinfekce vyráběné elektronickou aktivací kuchyňské soli. Návštěvníci z vody neucítí žádnou chemii," řekl projektový manažer společnosti Syner, která areál stavěla, Tomáš Malina a dodal, že metoda je zcela bezpečná a oproti klasickému čištění plynnovým chlorem zamezuje výskytu alergických reakcí kůže nebo očí.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT