Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Důchodkyně přinesla na policii minu! Pyrotechnici byli v pohotovosti

07.10.2014 11:52     07.10.2014 12:20

Zbraňová amnestie se v Plzni proměnila v ostrý zásah pyrotechniků. V úterý dopoledne přišla na služebnu na Doubravce důchodkyně s dělostřeleckou minou!
 

rekonstruovana-budova-Plzen-4

Pořádné překvapení čekalo na policisty v Plzni na Doubravce v úterý dopoledne. Přímo do policejní budovy přinesla 67letá žena dělostřeleckou minu a další dvě střely. Naštěstí se ukázalo, že vzhledem k jejich stavu nebudou nebezpečné. Přesto byli na místo povoláni pyrotechnici.

S kuriózním "dárečkem" přišla důchodkyně za policisty na služebnu na Doubravce v Plzni v úterý dopoledne. "Žena přinesla dělostřeleckou minu a dvě střely. Policisté se okamžitě spojili s pyrotechniky a po konzulatci bylo zjištěno, že mina ani další dvě střely neohrozí životy," potvrdila QAPu mluvčí policie Hana Štefflová.

Budova tak nakonec nemusela být evakuováno, přesto byli pyrotechnici na místo povoláni, aby si munici odvezli. Žena měla uvést, že munice je po jejím manželovi.

S podobnými případy se policisté v poslední době skutečně stekávají. V plném proudu je totiž zbraňová amnestie, kdy se lidé mohou legálně zbavovat zbraní i střeliva, které mají doma bez povolení. Právě v této souvislosti už pyrotechnici několikrát varovali, aby lidé žádné granáty, miny a podobné munice nikdy nepřenášeli, a pokud už je najdou například na půdě, měli by rovnou volat policii a s ničím nemanipulovat.

V rámci amnestie už policisté v kraji nashromáždili desítky zbraní i munice. O kuriozity nouze není. Na policii se už objevil třeba podomácku vyrobený kulomet, různé granáty i vojenské pušky. Podrobnosti k probíhající zbraňové amnestii najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství