Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

15.05.2024 16:13

Zemřel Vlastimil Harapes

Bylo mu 77 let

15.05.2024 13:58

Fanoušci hokeje, zbystřete!

Originální medaile z MS jsou k vidění v plzeňském muzeu Depo Moto Art. Podívejte se na FOTKY.

Dopravní policisté v Plzeňském kraji zkontrolovali celkem 248 vozidel, zjistili 101 přestupků - FOTKY

29.04.2024 17:18

Dopravní policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje reagují na nepříznivý vývoj tragických dopravních nehod. Své kontroly zaměřují na nevěnování se řízení, neboť je to jedna z nejčastějších příčin dopravních nehod. 

kontrola řidičů PK_0424_PČR (1)
kontrola řidičů PK_0424_PČR (1)kontrola řidičů PK_0424_PČR (2)kontrola řidičů PK_0424_PČR (3)kontrola řidičů PK_0424_PČR (4)kontrola řidičů PK_0424_PČR (5)

"Za první čtvrtletí jsme zaznamenali nárůst tragických dopravních nehod, při kterých vyhaslo již 13 lidských životů. Nejčastější příčinou byl nesprávný způsob jízdy, konkrétně nevěnování se řízení často v kombinaci s nepřiměřenou rychlostí," říká policejní mluvčí Eva Červenková.

Z tohoto důvodu proběhla v pátek 26. dubna další dopravně bezpečnostní akce s důrazem na nevěnování se řízení a na dodržování rychlostních limitů.

Dopravní policisté v Plzeňském kraji zkontrolovali celkem 248 vozidel a zjistili 101 přestupků. "Nejčastěji řidiči nedodrželi stanovenou rychlost, a to ve 30 případech, kdy v obci porušilo rychlost 17 řidičů a mimo obec 13," říká Červenková s tím, že druhým nejčastěji zjištěným přestupkem (26 řidičů) bylo telefonování během jízdy.

Dvanáct řidičů se nepřipoutalo bezpečnostním pásem a stejný počet řidičů vyjelo na naše silnice s vozidlem, které mělo špatný technický stav.

Ve stejný den v nočních hodinách dopravní policisté z Městského ředitelství policie Plzeň zrealizovali další kontrolní akci, při které se zaměřili na dodržování podmínek provozování taxislužby.

"Společně s policisty na kontrolu vyrazili také pracovníci z odboru dopravy Magistrátu města Plzně a zjištěné porušení si na místě hned přebírali. Policisté kontrolovali povinnosti právnických osob nebo fyzicky podnikajících osob provozujících silniční dopravu, povinnosti řidičů taxislužby, řádné označení vozidel taxislužby a také na vybavení vozidel taxislužby předepsanými náležitostmi," uvádí mluvčí policie.

Policisté zastavili ke kontrole celkem 22 vozidel taxislužby a zjistili u nich 14 přestupků v oblasti provozování taxislužby.

"V devíti případech předali porušení dopravce k projednání správnímu orgánu a v pěti případech přestupek vyřešili příkazem na místě za porušení v oblasti provozování taxislužby. Někteří řidiči vykonávali svou činnost bez řádně ověřeného taxametru a v dalších případech neměli řidiči taxi u sebe doklad o oprávnění k podnikání, neměli řádně vyplněný záznam o přepravě nebo měli chybně umístěný průkaz řidiče taxislužby," uzavřela mluvčí policie.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT