Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktoriáni dostali pokuty za ostudný závěr sezóny, tým přijde o miliony

15.05.2016 13:20

Konec sezóny hráči Viktorky opravdu nezvládli. Někteří fanoušci sice říkají, že důležitý je titul, i vedení Viktorky ale přiznává, že závěr sezóny je ostudou a není hodný mistra.

foto-qap-cz (9)

Plzeň už měla jistý titul, a tak zápasy zcela vypustila. Porážka 5:0 na Slavii je navíc velkou ostudou. Hráčům tak vyčinil i generální manažer FC Viktoria Plzeň Adolf Šádek, fotbalisté dostali dokonce pokuty.

Tři porážky v řadě v závěru sezóny, a hlavně závěrečný debakl na Slavii, rozzuřil i vedení Viktorky. „Jakkoliv jsme si vědomi toho, že koncentrace týmu mohla být po zisku zaslouženého titulu snížena, je závěr sezony velkým zklamáním pro nás, partnery klubu i jeho fanoušky. Hráčům jsme zdůrazňovali, že jejich motivací jsou vedle bodového zisku právě příznivci Viktorie, kteří jim byli obrovskou oporou během celé skončené sezony," uvedl Adolf Šádek.


Po prohrách v zápasech s Mladou Boleslaví a s Jabloncem se podle vedení klubu mohla Viktorka ještě podívat fanouškům do očí. Debakl 5:0 se Slavií se ale prý odpustit nedá. "Výkon i výsledek byly nedůstojné Viktorii, nedůstojné úřadujícím šampionům. Především však byly políčkem fanouškům, kteří ještě dva týdny zpět mohli být na tým hrdí," uvedl Šádek.

Šádek sice přiznává, že za skvělou sezónu si fotbalisté zaslouží pochvalu. Za nezvládnutý závěr ale hráčům udělil pokutu. "Hráčům jsem ihned po zápasu v kabině sdělil, že jim bude udělena pokuta rovnající se již vyplacené týmové prémii za zisk titulu. V součtu tak tým přijde o několik milionů korun. Stejně tak budou po jejich návratu do přípravy následovat individuální pohovory směrem k tomu, jak chtějí prezentovat a hájit jméno Viktorie Plzeň. Pokud někdo z hráčů necítí odpovědnost vůči jménu klubu, jeho pozici na fotbalové mapě Česka a především pak vůči skvělým fanouškům, nemá v kádru Viktorie Plzeň co dělat. V návaznosti na přijatá opatření se bude závěrem sezony v nejbližších dnech zabývat nejvyšší vedení klubu v čele s majitelem, aby projednalo možné další kroky," řekld Adolf Šádek.
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství