Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V univerzitním areálu se při Běhu s rektorem otevřou nová sportoviště

13.05.2017 15:30

Běh s rektorem odstartuje už v příštím týdnu v kampusu Západočeské univerzity v Plzni na Borech. Na prvních 50 přihlášených dvojic čeká pivo zdarma.

Běh s rektorem

Sportovní akce se odehraje v úterý 16. května od 16 hodin v borském kampusu. Přihlášené dvojice čeká štafetový běh v délce 1,5 kilometru okolo univerzitního areálu.  Zúčastnit se mohou nejen studenti, ale i veřejnost. Součástí programu bude také otevření nových sportovišť – travnaté volnočasové plochy a horolezecké stěny. Tu si budou moci zájemci při Běhu s rektorem také sami vyzkoušet.

"Nejprve odstartuje zahřívací kolo v délce 400 metrů a poté samotný závod. Každý ze dvojice poběží střídavě dva okruhy. Trasa povede okolo celého kampusu, start a cíl bude před tělocvičnou. Přihlásit se může kdokoli, kvůli organizaci štafetového běhu je pouze třeba, aby se zájemci po dvojicích předem zaregistrovali na stránkách katedry tělesné výchovy a sportu. Ti, kdo nepoběží, mohou přijít alespoň fandit svým kolegům ve sportovních dresech,“ sděluje mluvčí univerzity Kamila Kolářová.

"Není třeba obávat se náročnosti, nejde o trofeje, ale o to, abychom se na chvíli odreagovali od pracovních či studijních povinností a společně se pobavili,“ dodává rektor Miroslav Holeček.

Prvních padesát přihlášených dvojic obdrží po doběhnutí pivo na osobu zdarma, nejrychlejší tři dvojice budou oceněny. Zároveň bude vyhlášen i vítěz celouniverzitní soutěže O pohár rektora, v níž fakultní týmy soupeřily od října do dubna v individuálních i kolektivních sportech.

FOTO: zcu.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT