QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pachatelé na parkovištích lákají seniory na nabídky tzv. výhodných nákupů

22.10.2020 17:22

Buďte opatrní na parkovištích před nákupními centry. V poslední době se tam častěji objevují lidé, kteří nabízejí předměty k zakoupení a v nestřežený okamžik nakupující okradou.

bankomat - ilustr.foto

Jednu takovou krádež na parkovišti u obchodního domu prověřují policisté na obvodním oddělení v Klatovech.

"V pondělí 19. října tohoto roku, v době od 11.30 do 12.00 hodin, na parkovišti oslovil seniora neznámý muž a nabízel dámské i pánské parfémy, pánský holicí strojek, aku vrtačku, dvoje náramkové hodinky a atrapu kamery. Prodejce uložil zboží do vozidla seniora, ale ten mu sdělil, že nemá u sebe peníze," sdělila mluvčí policie Dana Landmanová.

Pachatel se ale domluvil se seniorem, že každý svým autem dojede k nebližšímu bankomatu, kde senior vybere peníze a zaplatí za zboží od pachatele. Když senior přistoupil k bankomatu a zadal PIN kód, pachatel ho odstrčil a bez jeho souhlasu vybral 15 500 Kč. Následně pachatel i s penězi nasedl do auta značky Audi šedé barvy a z místa odjel.

"Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež. Pachatel se trestné činnosti dopustil v době, kdy je na našem území vyhlášen nouzový stav," dodala Dana Landmanová.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24