Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

V Plzni bude nová hala. Zítra předáváme staveniště, říká náměstek Zarzycký

10.03.2021 14:50

Na okraji města Plzně má vzniknout nová sportovní víceúčelová hala, sousedit bude s areálem Krašovská aktivity centrum Plzeň. Podívejte se na vizualizace.

krašovka
krasovska1krasovska3krasovska4krašovka

Nová hala se bude nacházet na okraji města Plzně v blízkosti panelových sídlišť Bolevec, Lochotín a Košutka, sousedit bude s centrem Krašovská, na východní straně naváže na park Zemník. "Na novou sportovní víceúčelovou halu jsme podepsali smlouvu, zítra předáváme staveniště," potvrdil náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký. Hotovo má být do 18 měsíců.

Má vzniknout herní plocha 20 x 40 metrů pro nejrůznější sporty. "Hala bude určena pro sporty jako házená, florbal, malá kopaná a další například volejbal, basketbal, futsal, aerobik a společenský tanec. Maximální rozměr celé sportovní plochy je 23 x 70 m, výška haly 9 m. Hala bude vybavena navinovací sítí pro možné dělení na 3 části a tak se v jednu chvíli může odehrávat více sportovních aktivit. Součástí sportovní haly je tribuna pro 200 diváků," popsal Zarzycký.

krasovska4

Součástí bude i restaurace, která doplní potřeby samotné sportovní haly, dále malá hala 10 x 10 metrů tzv. rozcvičovna určená pro tréninky případě jako taneční sál. Samozřejmostí jsou šatny, hygienické zázemí, skladovací prostory na sportovní náčiní a dále parkoviště. Objekt sportovní haly je umístěn do území tak, aby byla zachována průchodnost, zejména pohyb pěších a cyklistů od sídliště a parku Zemník západním směrem k polesí Chotíkovský les a Krkavec a napojení na turistické a cyklotrasy.

"Z tohoto důvodu je podél jižní hranice s volnočasovým areálem Krašovská aktivity centrum Plzeň navržena stezka pro cyklisty a pěší, která bude veřejně přístupná," upřesňuje náměstek Zarzycký.

Náklady na vybudování haly budou činit cca 142 milionů korun bez DPH. Zadavatelem stavby je město Plzeň, zhotovitelem sdružení POHL - IMOS Brno. Stavba bude zahájena v první polovině měsíce března.

Vizualizace: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství