QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pátek "třináctého"! Nehody zaměstnaly složky IZS, v terénu byla i záchranka - FOTKY

13.09.2019 8:51     13.09.2019 14:24

Během pátku musely složky integrovaného záchranného systému vyjíždět hned k několika nehodám. V péči záchranky skončilo sedm zraněných. AKTUALIZOVÁNO!

Nehoda Nezbavětice Nehoda Nezbavětice
Nehoda NezbavěticeNehoda NezbavěticeNehoda NýřanyNehoda NýřanyNehoda motocyklu a dodávky u JavornéNehoda motocyklu a dodávky u JavornéNehoda motocyklu a dodávky u Javorné

K první nehodě došlo kolem půl sedmé ráno u Horažďovic, k havárii osobního auta došlo směrem na Malý Bor. "Jedna zraněná osoba byla v péči zdravotnické záchranné služby. Nehoda se obešla bez úniku pohonných hmot," řekl k zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

Jen zhruba o dvacet minut později byly složky IZS v pohotovosti kvůli nehodě u Nýřan. "V 6:50 došlo k nehodě u čerpací stanice ONO ve směru od Blatnic do Nýřan. Jednalo se o nehodu dvou osobních aut s únikem pohonných hmot. Hasiči provedli na místě protipožární opatření a v místě řídili dopravu," uvedl k další z nehod mluvčí krajských hasičů.

Zasahovat opět musela i záchranka. "Z dopravní nehody zdravotnická záchranná služba transportovala muže, ročník 1993 a 1998, s lehčím zraněním do FN Plzeň na Lochotíně," dodala mluvčí záchranky Mária Svobodová.

"Řidič, ročník 1993, vyjížděl s vozidlem značky Fiat Punto od ČS Ono a nedal přednost řidiči, ročník 1998, který řídil vozidlo značky Opel Astra a jel po hlavní pozemní komunikaci. Následně došlo ke střetu. Dechové zkoušky na alkohol byly u obou řidičů negativní," doplnila mluvčí policie Michaela Raindlová s tím, že policisté se nehodou nadále zabývají.

Dopoledne pak došlo k nehodě na hlavním tahu I/19 u obce Nezbavětice, kde se auto přetočilo přes střechu. "Zdravotnická záchranná služba transportovala z místa muže ve věku zhruba 25 let a zhruba 30letou ženu s lehčími zraněními do FN Plzeň na Borech," komentovala další ze zásahů mluvčí záchranky Mária Svobodová.

"Řidič, ročník 1999, vozidla Fiat Stilo nezvládl řízení v levotočivé zatáčce a v následující pravotočivé zatáčce vyjel mimo komunikaci, kde havaroval do příkopu. Došlo k převrácení vozidla na střechu. Ve vozidle cestovalo 5 osob," doplnila mluvčí policie s tím, že dechová zkouška u řidiče byla negativní a místo bylo průjezdné kyvadlově.

Bouralo se i na Šumavě. Na hlavním tahu na Železnou Rudu došlo ke střetu motorky a dodávky. "V zatáčkách mezi Javornou a Železnou Rudou došlo kolem 12:45 k dopravní nehodě motocyklu a dodávky. Hasiči zajistili místo události a řídili dopravu kyvadlově. Dvě osoby si převzala zdravotnická záchranná služba. K úniku provozních kapalin nedošlo," uvedl k další z nehod mluvčí hasičů.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24