Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rybáři vylovili Drahotínský rybník. Prodej kaprů odstartuje u Košináře - FOTKY

24.11.2021 12:58

Rybáři nastoupili na tradiční výlov Drahotínského rybníka za Zručí. Z vody vylovili zhruba 20 tun ryb. Ryby byly odvezeny do městských sádek u rybníka Košinář, kde se budou prodávat od 17. do 23. prosince.

drahotínský výlov foto
Vylov_Drahotin_foto E. KriegerováVýlov Drahotína_SVSMPVylov_Drahotin_SVSMPdrahotindrahotinksy vylov foto plzendrahotinsky rybniok vylovdrahotínský výlov fotodrahotínsky vylov

Předposlední listopadový víkend se uskutečnil tradiční výlov Drahotínského rybníka za obcí Zruč-Senec. V letošním roce byl výlov kvůli epidemiologické situaci bez diváků.

Rybáři letos vylovili přibližně 20 tun ryb, do prodeje půjdou jen ty větší, především kapři a amuři. Do Drahotína a dalších rybníků bolevecké soustavy se vrátí asi jedenáct tun vylovených menších ryb jako násada.

Ryby na prodej odvezli rybáři do městských sádek u rybníka Košinář, kde se budou prodávat od 17. do 23. prosince. Vánoční prodej ryb doprovodí již tradičně i prodej vánočních stromků, ten začne v pondělí 13. prosince.

Za kilogram kapra lidé zaplatí od 95 korun, za vánoční stromky od 150 do 500 korun. V prodeji budou smrky a borovice z plzeňských městských lesů.

Výlov Drahotína_SVSMP

foto: SVSMP, E. Kriegerová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT