Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci zvýší v září dohled u škol v Plzni!

30.08.2016 12:02

Od začátku září spustí městská policie v Plzni speciální kontroly u základních škol. Velmi intenzivní budou kontroly v prvním školním týdnu, pokračovat ale budou i v dalších týdnech.

IMG_1563

Začátek školního roku bude v Plzni pod dohledem strážníků městské policie. Ti zintenzivní kontroly u vybraných škol, dohlížet budou zejména na bezpečnost dětí a na provoz.

"Po celý první školní týden budou strážníci opět střežit některé vybrané přechody v blízkosti škol a dohlížet na bezpečnost dětí, které se vracejí zpátky do lavic. Na to, aby cesta dětí do školy byla bezproblémová a proběhla maximálně bezpečně, dohlédnou strážníci městské policie zhruba na dvou desítkách míst," potvrdila mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Strážníci budou u škol k vidění i v dalších týdnech...

U přechodů budou krom strážníků k vidění i asistenti městské policie a asistenti prevence kriminality. "Například na území centrálního obvodu hlídky budou dohlížet na děti, které budou mít namířeno mimo jiné do 16. ZŠ v  Resslově ulici, ZŠ v Podmostní ulici, 2. ZŠ ve Schwarzově ulici či na náměstí Míru, nebo do 15. a 33. ZŠ v ulici Terezie Brzkové," dodává mluvčí městské policie.

I když v prvním týdnu školy budou kontroly velmi intenzivní, jen tak neskončí. Podle informací městské policie bude preventivní akce pokračovat i v dalších týdnech, kdy budou kontroly probíhat jak v pravidelných termínech, tak namátkově.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT