QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pěší túry, cykloturistika, příroda. Užijte si pobyt v Deggendorf Land!

25.06.2020 22:32

Pěší túry, výlety na kole a procházky rozlehlými lesy, podél potoků a břehů řek nebo po malebných loukách - užijte si pobyt v regionu Deggendorfer Land!

Feng Shui Kurpark
Donau-Ilz-Radweg_ Picknick am Eginger SeeDonau-Ilz-RadwegInfozentrum IsarmündungIsarmündungFeng Shui KurparkLkrs DEG Radler Golfplatz Rusel

Oblast Deggendorfer Land má jedinečnou polohou. Nachází se na slunečné straně Bavorského lesa, kde se rozprostírá od ústí řeky Isaru až k Dunaji, tedy přes nádherné říční krajiny až do horských výšin kolem 1100 m. n. m.

Podél řek můžete zažít doslova kulturní zážitek přímo z cyklistického sedla – od jednoho skvostu bavorského barokního umění k druhému! Informace o cyklistických trasách najdete webu www.landkreis-deggendorf.de.

Informační centrum „Infozentrum Isarmündung“ nabízí speciální dobrodružné programy pro děti. Kulturu můžete poznat také zábavným způsobem v muzeu Quintana. Moderní rekreační bazény nabízejí vodní radovánky pro malé i velké návštěvníky!

Turistické trasy v regionu Deggendorfer Land jsou vhodné také pro rodiny s dětmi, protože kromě vodních toků a hustých smíšených lesů se na nich nacházejí vždy překrásné panoramatické výhledy. Zejména na turistické trase „GEHsundheitsweg“ v turistické oblasti Rusel si celá rodina přijde na své!

V původních venkovských hospůdkách zdejšího kraje vás očekává typická bavorská pohostinnost a tradiční místní kuchyně.

Více informací na www.landkreis-deggendorf.de.

Informovat o regionu se můžete také v Informačním centru Bavorsko - Čechy v Plzni na náměstí Republiky. Tady seženete i další materiály o turistických cílech v sousedním Bavorsku.

Informační centrum Bavorsko - Čechy

Náměstí Republiky 131/17 | 301 00 Plzeň

Tel. +420 720 983 682 | info.plzen@bavorskelesy.cz  

Otevírací doba po-pá 8:30 - 17:00

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24