Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Matka unesla syna na Slovensko! Hrozí jí tři roky vězení

29.10.2013 12:58

Rozpory mezi bývalými partnery dospěly k únosu malého chlapce. Případ šetří policisté na severním Plzeňsku. Matka unesla svého syna ze školky a uprchla s ním na Slovensko.

policie

Partnerské rozpory, které vyústily únosem dítětem řeší policie na severním Plzeňsku. Drama ztraceného chlapce skočnilo až na Slovensku, kam ho unsela jeho matka. Otec si ho teď bude muste od našich sousedů přivézt. 30leté žene hrzoí z únos dítěte ař tři roky vězení.

Drama se začalo odvíjet ve chvíli, když chlapce ze školky vyzvedával jeho matka. Domů s ním totiž už nedorazila a podle všeho se okamžitě rozjela směr Slovensko. Otec malého chlapce neváhal a běžel rovnou na policii. Matka se tak totiž nejspíš snažila řešit osudní tahanice o dítě. Do verdiktu soudu navíc měla zakázáno s dítětem vycestovat. "Na Obvodním oddělení policie Město Touškov oznámil 30letý otec, že toho dne pravděpodobně došlo k únosu jeho syna, kterého měla z mateřské školky vyzvednout jeho bývalá 30letá přítelkyně. Avšak tato žena se již nevrátila společně se synem domů a neoprávněně s jeho synem pobývá na jemu neznámém místě," potvrdil mluvčí policie Jan Koželuh.

Během dne se pak potvrdilo podezření, že žena je se synem už za hranicemi. Za únos jí hrozí 3 roky za mřížemi. "Ještě toho dne napsala žena formou mobilní zprávy, že je se synem v zahraničí. Muž na Policii České republiky doložil usnesení Okresního soudu Plzeň – sever v řízení o úpravě výchovy a výživy a o návrhu na vydání předběžného opatření a toto mimo jiné stanoví, že nezletilý syn se svěřuje do doby rozhodnutí ve věci samé do péče otce a matka je povinna zdržet se v rámci styku s nezletilým výjezdů za hranice České republiky a do doby rozhodnutí ve věci samé o úpravě výchovy a výživy nezletilého," dodává mluvčí policie. 

Na Slovensku ji také policie ve spolupráci se svými slovenskými kolegy vypátrala i s dítětem. "Kriminalisté z 2. oddělení obecné kriminality Územního odboru Plzeň - venkov případ kvalifikovali jako přečin únos dítěte a osoby stižené duševní poruchou, za který ženě hrozí trest odnětí svobody až na tři roky," uzavírá Jan Koželuh.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT