Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvůli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

Restaurace v Plzni otevřou toalety veřejnosti

22.12.2016 11:19

Na začátku nového roku se v Plzni rozjede projekt "Vlídné WC". Turisté i obyvatelé Plzně budou moct taolety využít bezplatně i ve vybraných restauracích.

Přípravy Silvestra Na Spilce vrcholí.

Novinku umožní novela vyhlášky o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Novela sníží sazbu za užívání prostoru pro předzahrádky restaurací výměnou za to, že se podniky zapojí do projektu "Vlídné WC". 

"Projekt umožní občanům či turistům bezplatné využití toalet v zařízeních zapojených do projektu, a to i přesto, že nebudou v danou chvíli zákazníky těchto zařízení. Zařízení zapojená do projektu budou viditelně označena samolepkou. Účinnost novely vyhlášky se předpokládá na začátku ledna 2017," říká mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Za zábor prostoru pro předzahrádku tak budou podniky zapojené do projektu platit jen 2 koruny za metr čtvereční a den. Novela nicméně vychází vstříc i provozovatelům tradičních a farmářských trhů. Také ti se mohou těšit na sníženy ceny za zábor prostranství. A to dokonce o polovinu. Zatímco dosud se platilo 30 korun za metr čtvereční a den, nově to bude 15 korun.

FOTO: ilustrační

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství